Позив за eTwinning националну ознаку квалитета 2019/2020

Фондација Темпус – eTwinning национални тим за подршку позива све заинтересоване да се пријаве за еТwinning националну ознаку квалитета за школску 2019/2020 годину.

Рок за подношење пријава је 28. јун 2020. године до 23:59 часова.

Ознака квалитета је признање учесницима eTwinning портала за изузетан ниво учествовања на eTwinning пројектима. Ознаке квалитета представљају јавно признање и подстицај како за школе, тако и за ученике. Поред тога, ознака квалитета је један од предуслова за добијање европске ознаке квалитета, која затим омогућава конкурисање за eTwinning европске награде.

Сваки учесник eTwinning портала може да се пријави за националну ознаку квалитета путем свог eTwinning live дела. Поље „Пријавите се за ознаку квалитета“ налази се на картици “Пројекти”, поред сваког пројекта у коме наставник учествује. Број пројеката који један учесник портала може да пријави за националну ознаку квалитета није ограничен.

Основни предуслови које пријаве морају да испуне како би ушле у процес евалуације за доделу националне ознаке квалитета су следећи:

1. Пројекат мора имати очигледан заједнички циљ, као и заједнички план активности;

2. Пројекат је завршен или је у завршној фази;

3. Наставник који подноси пријаву је активно учествовао у пројектним активностима и то је детаљно образложено у поднетој пријави;

4. Сарадња између партнера и резултати/исходи пројекта су видљиви;

5. Наставник који подноси пријаву је водио рачуна о безбедности на интернету и поштовању ауторских права.

 

У циљу пружања подршке члановима eTwinning портала који желе да поднесу пријаве за Националне ознаке квалитета, eTwinning национални тим за подршку организује следеће активности:

Вебинар на тему „eTwinning Националне ознаке квалитета 2019/2020. – основне информације и рок“, чији је циљ упознавање корисника са корацима за пријаву за Националне ознаке квалитета, основним информацијама и роковима за школску 2019/2020. годину. Циљна група су сви заинтересовани наставници регистровани на eTwinning порталу. На вебинару ће бити представљено шта су то ознаке квалитета, услови за пријаву, кораци за пријављивање, критеријуми, корисни линкови и материјали, а део вебинара биће посвећен питањима и одговорима.

Вебинар ће се одржати 5. јуна од 16 до 17 часова. Пријављивање за вебинар траје до 03. јуна 2020. године, до 23:59 часова, попуњавањем регистрационог формулара. Након истека рока за пријаву, пријављени ће путем мејла добити линк и инструкције за приступ вебинару.

Серија интерактивних вебинара ”Корисни савети приликом пријаве за националне ознаке квалитета” која ће се одржати:

  • 22. јуна 10-11 часова
  • 24. јуна 10-11 часова
  • 26. јуна 10-11 часова.

Приликом ових вебинара биће представљени критеријуми за доделу ознака квалитета, практични савети за унапређење пријава, а учесници ће имати прилике и да поставе конкретна питања везана за пријаву за националне ознаке квалитета.

Рок за пријаву је 18. јун 2020. године, до 23:59 часова, а потребно је понунити и регистрациони формулар. Попуњавањем регистрационог формулара пријављујете се за сва три догађаја.

eTwinning национални тим за подршку ће бити на располагању за сва додатна питања и подршку путем имејл адресе: etwinning@tempus.ac.rs и путем телефона: 011 33 42 430, опција 7.