Poziv za eTwinning nacionalnu oznaku kvaliteta 2019/2020

Fondacija Tempus – eTwinning nacionalni tim za podršku poziva sve zainteresovane da se prijave za eTwinning nacionalnu oznaku kvaliteta za školsku 2019/2020 godinu.

Rok za podnošenje prijava je 28. jun 2020. godine do 23:59 časova.

Oznaka kvaliteta je priznanje učesnicima eTwinning portala za izuzetan nivo učestvovanja na eTwinning projektima. Oznake kvaliteta predstavljaju javno priznanje i podsticaj kako za škole, tako i za učenike. Pored toga, oznaka kvaliteta je jedan od preduslova za dobijanje evropske oznake kvaliteta, koja zatim omogućava konkurisanje za eTwinning evropske nagrade.

Svaki učesnik eTwinning portala može da se prijavi za nacionalnu oznaku kvaliteta putem svog eTwinning live dela. Polje „Prijavite se za oznaku kvaliteta“ nalazi se na kartici “Projekti”, pored svakog projekta u kome nastavnik učestvuje. Broj projekata koji jedan učesnik portala može da prijavi za nacionalnu oznaku kvaliteta nije ograničen.

Osnovni preduslovi koje prijave moraju da ispune kako bi ušle u proces evaluacije za dodelu nacionalne oznake kvaliteta su sledeći:

1. Projekat mora imati očigledan zajednički cilj, kao i zajednički plan aktivnosti;

2. Projekat je završen ili je u završnoj fazi;

3. Nastavnik koji podnosi prijavu je aktivno učestvovao u projektnim aktivnostima i to je detaljno obrazloženo u podnetoj prijavi;

4. Saradnja između partnera i rezultati/ishodi projekta su vidljivi;

5. Nastavnik koji podnosi prijavu je vodio računa o bezbednosti na internetu i poštovanju autorskih prava.

 

U cilju pružanja podrške članovima eTwinning portala koji žele da podnesu prijave za Nacionalne oznake kvaliteta, eTwinning nacionalni tim za podršku organizuje sledeće aktivnosti:

Vebinar na temu „eTwinning Nacionalne oznake kvaliteta 2019/2020. – osnovne informacije i rok“, čiji je cilj upoznavanje korisnika sa koracima za prijavu za Nacionalne oznake kvaliteta, osnovnim informacijama i rokovima za školsku 2019/2020. godinu. Ciljna grupa su svi zainteresovani nastavnici registrovani na eTwinning portalu. Na vebinaru će biti predstavljeno šta su to oznake kvaliteta, uslovi za prijavu, koraci za prijavljivanje, kriterijumi, korisni linkovi i materijali, a deo vebinara biće posvećen pitanjima i odgovorima.

Vebinar će se održati 5. juna od 16 do 17 časova. Prijavljivanje za vebinar traje do 03. juna 2020. godine, do 23:59 časova, popunjavanjem registracionog formulara. Nakon isteka roka za prijavu, prijavljeni će putem mejla dobiti link i instrukcije za pristup vebinaru.

Serija interaktivnih vebinara ”Korisni saveti prilikom prijave za nacionalne oznake kvaliteta” koja će se održati:

  • 22. juna 10-11 časova
  • 24. juna 10-11 časova
  • 26. juna 10-11 časova.

Prilikom ovih vebinara biće predstavljeni kriterijumi za dodelu oznaka kvaliteta, praktični saveti za unapređenje prijava, a učesnici će imati prilike i da postave konkretna pitanja vezana za prijavu za nacionalne oznake kvaliteta.

Rok za prijavu je 18. jun 2020. godine, do 23:59 časova, a potrebno je ponuniti i registracioni formular. Popunjavanjem registracionog formulara prijavljujete se za sva tri događaja.

eTwinning nacionalni tim za podršku će biti na raspolaganju za sva dodatna pitanja i podršku putem imejl adrese: etwinning@tempus.ac.rs i putem telefona: 011 33 42 430, opcija 7.