еТwinning националне ознаке квалитета за школску 2017/2018. годину

Са задовољством вас позивамо да се пријавите за еТwinning националне ознаке квалитета за школску 2017/2018 годину.

За школску 2017/2018. годину, рок за подношење пријава за eTwinning националну ознаку квалитета је 30. јун 2018. године.

Ознака квалитета је признање учесницима eTwinning портала за изузетан ниво учествовања на eTwinning пројектима. Ознаке квалитета представљају јавно признање и подстицај како за школе тако и за ученике. Поред тога, ознака квалитета је један од предуслова за добијање европске ознаке квалитета, која затим омогућава конкурисање за eTwinning европске награде.

Сваки учесник eTwinning портала може да се пријави за националну ознаку квалитета путем свог eTwinning live дела. Поље „Пријавите се за ознаку квалитета“ налази се на картици Пројекти, поред сваког пројекта у коме наставник учествује. Број пројеката који један учесник портала може да пријави за националну ознаку квалитета није ограничен.

Пријаве за националну ознаку квалитета оцењује Национални тим за подршку (НСС) према унапред дефинисаним критеријумима. Детаљне информације о критеријумима за оцењивање можете пронаћи ОВДЕ.

У циљу пружања подршке члановима eTwinning портала који желе да поднесу пријаве за Националне ознаке квалитета, eTwinning национални тим за подршку организује следеће активности:

Једнонедељну обуку на интернету: „eTwinning националне ознаке квалитета 2017/2018” коју eTwinning национални тим за подршку организује заједно са eTwinning амбасадорима у Србији. Обука се одржава од 14. до 18. маја 2018. године. Пријављивање за ову обуку траје до 9. маја 2018. године, попуњавањем формулара ОВДЕ.

Циљ обуке је да учесници увиде значај ознака квалитета, као и да се детаљно упознају са критеријумима за доделу националних ознака квалитета у циљу израде и реализације квалитетних пројеката. Обука ће се састојати од вебинара и практичног дела.

За учешће на обуци потребно је да учесници буду регистровани на порталу и да имају најмање један активан или завршен пројекат. С обзиром на то да је број учесника ограничен, о статусу ваше пријаве бићете обавештени након истека рока за пријављивање. Учесници добијају потврду о учешћу на обуци уколико присуствују обуци и учествују у свим њеним деловима.

Вебинар на тему „eTwinning Националне ознаке квалитета 2017/2018 – основне информације и рок“ чији је циљ упознавање корисника са корацима за пријаву за Националне ознаке квалитета, основним информацијама и роковима за школску 2017/2018. годину. Вебинар ће се одржати у два термина, 14. и 15. јуна. Пријављивање за вебинаре је могуће искључиво путем регистрационог формулара:

Регистрациони формулар за вебинар 14. јуна од 10 до 11 часова. Рок за пријаву је 13. јун до 12 часова.

Регистрациони формулар за вебинар 15. јуна од 15 до 16 часова. Рок за пријаву је 14. јун до 12 часова.

Како је број учесника на вебинарима ограничен, првих сто регистрованих учесника правовремено ће добити линк за приступ вебинару.

Отворена врата за питања о eTwinning ознакама квалитета која eTwinning национални тим за подршку организује путем интернета за наставнике / васпитаче регистроване на eTwinning порталу, који желе да се информишу о eTwinning ознакама квалитета. Наставници и васпитачи ће моћи да се прикључе „отвореним вратима“ путем интернета:

12. јуна од 10 до 11 часова,

22. јуна од 15 до 16 часова,

26. јуна од 10 до 11 часова и

29. јуна од 15 до 16 часова.

Приступ ће бити могућ путем овог ЛИНКА.

Разговоре путем порука на Фејсбуку (Facebook live info chat) 19. јуна у два термина, од 10 до 11 часова и од 16 до 17 часова. Заинтересовани чланови eTwinning портала у наведеним терминима могу добити све информације, контактирајући профил eTwinning националног тима за подршку путем опције за разговор.

eTwinning национални тим за подршку ће по потреби организовати и индивидуалне консултације о eTwinning ознакама квалитета.