еТwinning националне ознаке квалитета за школску 2018/2019. годину

Са задовољством вас позивамо да се пријавите за еТwinning националне ознаке квалитета за школску 2018/2019 годину.

Рок за подношење пријава за eTwinning националну ознаку квалитета је 23. јун 2019. године до 23:59 часова.

Ознака квалитета је признање учесницима eTwinning портала за изузетан ниво учествовања на eTwinning пројектима. Ознаке квалитета представљају јавно признање и подстицај како за школе тако и за ученике. Поред тога, ознака квалитета је један од предуслова за добијање европске ознаке квалитета, која затим омогућава конкурисање за eTwinning европске награде.

Сваки учесник eTwinning портала може да се пријави за националну ознаку квалитета путем свог eTwinning live дела. Поље „Пријавите се за ознаку квалитета“ налази се на картици Пројекти, поред сваког пројекта у коме наставник учествује. Број пројеката који један учесник портала може да пријави за националну ознаку квалитета није ограничен.

Пријаве за националну ознаку квалитета оцењује Национални тим за подршку (НСС) према унапред дефинисаним критеријумима. Детаљне информације о критеријумима за оцењивање можете пронаћи ОВДЕ.

У циљу пружања подршке члановима eTwinning портала који желе да поднесу пријаве за Националне ознаке квалитета, eTwinning национални тим за подршку организује следеће активности:

  1. мај 2019. – вебинар на тему „eTwinning Националне ознаке квалитета 2018/2019. – основне информације и рок“, чији је циљ упознавање корисника са корацима за пријаву за Националне ознаке квалитета, основним информацијама и роковима за школску 2018/2019. годину. Циљна група су сви заинтересовани наставници регистровани на eTwinning порталу. На вебинару ће бити представљено шта су то ознаке квалитета, услови за пријаву, кораци за пријављивање, критеријуми, корисни линкови и материјали, а део вебинара биће посвећен питањима и одговорима.

Вебинар ће се одржати 31. маја од 10 до 11 часова. Пријављивање за вебинар траје до 26. маја 2019. године, до 23:59 часова, попуњавањем регистрационог формулара. Након истека рока за пријаву, пријављени ће путем мејла добити информације о статусу пријаве и инструкције за приступ вебинару.

 

  1. јун 2019. – семинар ”Ка квалитетним eTwinning пројектима у циљу унапређења коришћења ИКТ-а у настави”. Семинар је акредитован за школску 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021 годину, под редним бројем 439 у каталогу програма сталног стручног усавршавања и носи 8 бодова стручног усавршавања. Циљ програма је унапређење квалитета постојећих еТwinning пројеката у циљу бољег коришћења ИКТ-а у настави, као и јачање дигиталних и језичких компетенција наставника/васпитача и ученика. Циљна група су учитељи, наставници и стручни сарадници у основним и средњим школама, као и васпитачи у предшколским установама који имају искуства са eTwinning порталом и желе да се пријаве за Националне ознаке квалитета, регистровани су на порталу и имају најмање један активан или завршен пројекат који би могао да буде пријављен за Националну ознаку квалитета.

Семинар ће се одржати 07. јуна 2019. у Београду, у просторијама Фондације Темпус, Руже Јовановић 27а, са почетком у 9 часова. Нацрт агенде можете погледати овде.

Пријављивање за семинар траје до 30. маја 2019. године до 23:59 часова, попуњавањем регистрационог формулара.

Отворена врата за питања о eTwinning ознакама квалитета која eTwinning национални тим за подршку организује путем интернета за наставнике/васпитаче регистроване на eTwinning порталу, који желе да се информишу о eTwinning ознакама квалитета. Наставници и васпитачи ће моћи да се прикључе „отвореним вратима“ путем интернета

  • 11. јуна од 10 до 11 часова,
  • 14. јуна од 15 до 16 часова,
  • 18. јуна од 10 до 11 часова и
  • 21. јуна од 15 до 16 часова

 

Приступ ће бити могућ путем овог ЛИНКА.

Разговоре путем порука на Фејсбуку (Facebook live info chat) 17. јуна у два термина, од 10 до 11 часова и од 16 до 17 часова. Заинтересовани чланови eTwinning портала у наведеним терминима могу добити све информације, контактирајући профил eTwinning националног тима за подршку путем опције за разговор.

eTwinning национални тим за подршку ће по потреби организовати и индивидуалне консултације о eTwinning ознакама квалитета.