eTwinning онлајн обука „Како испланирати и спровести међународни eTwinning пројекат“

eTwinning Национални тим за подршку Србије позива заинтересоване чланове eTwinning портала за учешће у онлајн обуци „Како спровести међународни eTwinning пројекат“ коју организује eTwinning Национални тим Летоније у сарадњи са тимовима Јордана и Србије.

Ова обука је намењена како искусним члановима eTwinning заједнице тако и почетницима који би хтели да стекну искуство у планирању и спровођењу међународних eTwinning пројеката за ученике основних и средњих школа.

Циљ обуке је да учеснике проведе кроз фазе планирања и спровођења eTwinning пројеката по стандардима које прописује eTwinning централна служба за подршку.

Ова онлајн обука ће трајати од 10. марта до 26. маја 2021. године. У овом периоду планирана су 4 онлајн сусрета учесника обуке на платформи Zoom у трајању од по 90 минута:

  • 10. март, 16.30-18.00 – представљање учесника и презентација стандарда за спровођење eTwinning пројеката;
  • 17. март, 16.30-18.00 – разрада и представљање плана и покретање eTwinning пројеката;
  • 28. април, 16.30-18.00 – представљање спроведених активности на покренутим пројектима и размена искустава;
  • 26. мај, 16.30-18.00 – представљање остварених резултата покренутих пројеката и закључци.

Од учесника обуке се очекује да са другим учесницима обуке разраде план за двомесечни eTwinning пројекат, и покрену и спроведу eTwinning пројекат. На крају обуке, покренути eTwinning пројекат треба да буде завршен или у завршној фази.

Учесници који буду учествовали на најмање 3 од ова 4 онлајн састанка и буду покренули и завршили или били у завршној фази eTwinning пројекта, добиће сертификат о учешћу који издаје eTwinning национални тим Летоније.

Организатори обуке охрабрују пријављивање по два наставника из исте установе. Идеја је да кроз рад у пару на овој обуци, наставници доприносе успостављању eTwinning заједнице у својој школи.

Ово ће бити предност у селекцији кандидата за ову обуку.

Остали критеријуми за селекцију кандидата биће познавање енглеског језика, равномерна регионална и заступљеност установа, образложење професионалних очекивања од ове обуке, као и време пријављивања кандидата.

Позивамо Вас да се пријавите за догађај попуњавањем регистрационог формулара који ће бити отворен до 1. марта 2021. године, у 23:59. На овој обуци може учествовати максимално 10 наставника из сваке земље.  Сви пријављени биће обавештени о статусу пријаве након затварања регистрационог формулара.

За догађај се не плаћа котизација. Догађај може бити фотографисан у сврху обавештавања јавности о догађају.

За додатне информације можете се обратити eTwinning Националном тиму за подршку на etwinning@tempus.ac.rs.