Poziv za učestvovanje na eTwinning seminaru u Marseju

Obaveštavamo Vas da eTwinning Nacionalni tim za podršku Francuske organizuje multilateralni eTwinning seminar na temu ,,Umeće prevazilaženja školskih neuspeha”, u periodu od 2. do 4. oktobra 2015.godine u Marseju, u Francuskoj. Seminar je namenjen nastavnicima osnovnih škola koji rade sa decom uzrasta od 8 do 12 godina.

eTwinning logo

eTwinning je internet portal koji podržava virtuelnu saradnju svih zaposlenih u vaspitno-obrazovnom sistemu širom Evrope. Cilj eTwinning portala je da, koristeći informaciono-komunikacione tehnologije, poveže zaposlene u školama i predškolskim ustanovama kako bi osmišljavali i sprovodili zajedničke projekte.

eTwinning Nacionalni tim za podršku Srbije u mogućnosti je da finansira učešće dva kandidata iz Republike Srbije na ovom seminaru i poziva zainteresovane nastavnike, koji rade sa decom navedenog uzrasta da se prijave za učešće.

 Zainteresovani kandidati treba da ispunjavaju sledeće osnovne uslove za prijavljivanje: 

  • da rade u osnovnoj školi u Republici Srbiji sa decom uzrasta od 8 do 12 godina;
  • da su registrovani na eTwinning portalu;
  • da učestvuju na barem jednom eTwinning projektu;
  • da dobro govore engleski jezik (seminar se organizuje na engleskom jeziku);

Pored osnovnih uslova, prilikom odabira učesnika, prednost se daje kandidatima koji su osnivači barem jednog evropskog eTwinning projekta. Takvi kandidati treba da dostave osnovne informacije o svom projektu,tj. na koji način je organizovan rad sa decom u projektu, kako se ostvaruje saradnja sa evropskim partnerima, koje predmete uključuje projekat i kako se tema projekta povezuje sa nastavnim planom i programom, kao i koje alate sa Twinspace dela portala koriste u projektu.

Materijale nam možete poslati na sledeće načine:

1. „Pozivanjem” Nacionalnog tima za podršku da vidi određene stranice Twinspace dela projekta;

2. Slanjem dokumenata na adresu e-pošte konkursi@tempus.ac.rs sa naznakom „dokumentacija za učestvovanje na seminaru: Umeće prevazilaženja školskih neuspeha “;

Molimo Vas da nam pošaljete link za preuzimanje dokumenata ukoliko je dokument veći od 5 MB.

Sa kandidatima koji ispunjavaju navedene uslove i koji su ušli u uži izbor na osnovu celokupne prijave biće obavljen razgovor na engleskom jeziku uživo ili putem Skype-a.

Konačnu odluku o odabiru učesnika iz Srbije eTwinning Nacionalni tim za podršku Srbije će doneti na osnovu celokupne prijave kandidata i obavljenih razgovora.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti popunjavanjem prijavnog formulara ovde

Rok za prijavu je do utorka, 8. septembra 2015. godine, 23:59 časova.

O ishodu prijave će, putem e-pošte, biti obavešteni samo kandidati koji su ušli u uži izbor.

Razgovori sa kandidatima koji su ušli u uži izbor biće organizovani 10. septembra 2015.

Po povratku sa seminaraučesnik ima obavezu da u školi u kojoj radi predstavi iskustva sa seminara, najkasnije do kraja 2015. godine. Dokaz o tome, u vidu fotografije sa predavanja i tsl., treba da dostavi na adresu e-pošte etwinning@tempus.ac.rs

Napomene:

  1. eTwinning Nacionalni tim za podršku u Srbiji organizuje i snosi troškove prevoza i smeštaja za odabranog kandidata, koji podrazumevaju:
  • povratnu avionsku kartu Beograd-Marsej;
  • smeštaj u hotelu;

eTwinning Nacionalni tim za podršku će odabranom kandidatu za putovanje isplatiti dnevnice u skladu sa važećom Uredbom o naknadi troškova i otpremnini državnih službenika i nameštenika, imajući u vidu da je određeni broj obroka već uračunat.

  1. Od učesnika seminarase očekuje da sa sobom na seminar ponese svoj laptop, netbook, tablet ili drugi uređaj s kojim može pristupiti svom eTwinning profilu tokom seminara.

Za sve dodatne informacije se možete obratiti eTwinning Nacionalnom timu za podršku u Srbiji:

Jelena Dragaš

Nataša Jerković Đukanović

011/3342 430; 011/3342 432

E-pošta: konkursi@tempus.ac.rs

                   etwinning@tempus.ac.rs