Позив за eTwinning семинар у Анкони

Обавештавамо Вас да еТwinning Национални тим за подршку Италије организује мултилатерални еТwinning семинар на тему eTwinning: сарадња школа у Јадранско-Јонском региону“, у периоду од 12. до 14. новембра 2015. године у Анкони, у Италији. Семинар је намењен наставницима основних и средњих школа који раде са децом узраста од 11 до 19 година.

eTwinning logo

 

еТwinning је интернет портал који подржава виртуелну сарадњу свих запослених у васпитно-образовном систему широм Европе. Циљ еТwinning портала је да, користећи информационо-комуникационе технологије, повеже запослене у школама и предшколским установама како би осмишљавали и спроводили заједничке пројекте.


На овом семинару је омогућено учешће четири наставника
из Републике Србије. Стога, Национални тим за подршку позива заинтересоване наставнике, који раде са децом наведеног узраста да се пријаве за учешће.

 Заинтересовани кандидати треба да испуњавају следеће услове за пријављивање: 

  • да раде у основној или средњој школи у Републици Србији са децом узраста од 11 до 19 година;
  • да су регистровани на еТwinning порталу;
  • да учествују на барем једном еТwinning пројекту;
  • да добро говоре енглески језик (семинар се организује на енглеском језику);

Поред основних услова, приликом одабира учесника, предност ће се дати кандидатима који до сада нису учествовали на еТwinning семинарима и радионицама у иностранству, као и наставницима који кроз свој предмет обрађују теме везане за туризам, економију и географију. Кандидати треба да доставе основне информације о свом пројекту,тј. на који начин је организован рад са децом у пројекту, како се остварује сарадња са европским партнерима, које предмете укључује пројекат и како се тема пројекта повезује са наставним планом и програмом, каои које алате са Twinspace дела портала користе у пројекту.

Материјале нам можете послати на следеће начине:

1. „Позивањем” Националног тима за подршку да види одређене странице Twinspace дела пројекта;

2. Слањем докумената на адресу е-поште konkursi@tempus.ac.rs са назнаком „документација за учествовање на семинару: eTwinning: сарадња школа у Јадранско- Јонском региону “

Молимо Вас да нам пошаљете линк за преузимање докумената уколико је документ већи од 5 MB.

Са кандидатима који испуњавају наведене услове и који су ушли у ужи избор на основу целокупне пријавебиће обављен разговор на енглеском језику уживо или путем Skype-а.

Коначну одлуку о одабиру учесника из Србије еТwinning Национални тим за подршку Србије ће донети на основу целокупне пријаве кандидата и обављених разговора.

Заинтересовани кандидати се могу пријавити попуњавањем пријавног формулара овде

Рок за пријаву је до понедељка, 2. новембра 2015. године, 23:59 часова.

О исходу пријаве ће, путем е-поште, бити обавештени само кандидати који су ушли у ужи избор.

По повратку са семинара учесник има обавезу да у школи у којој ради представи искуства са семинара, најкасније до краја 2015. године. Доказ о томе, у виду фотографије са предавања и тсл., треба да достави на адресу е-поште etwinning@tempus.ac.rs

Напомене:

  1. еТwinning Национални тим за подршку Италије организује и сноси трошкове превоза и смештаја за одабраног кандидата, који подразумевају:
  • повратну авионску карту Београд-Анкона;
  • смештај у хотелу;

Постоји могућност рефундације трошкова за евентуалне оброке који нису обухваћени пакетом семинара, као и за трансфер аеродром-хотел ( изузев такси превоза) у Анкони, уз достављене оригиналне рачуне, о чему одлучује НСС Италије.

  1. Од учесника семинара се очекује да са собом на семинар понесе свој лаптоп, нетбоок, таблет или други уређај с којим може приступити свом еТwinning профилу током семинара.

За све додатне информације се можете обратити eTwinning Националном тиму за подршку у Србији:

Јелена Драгаш

Наташа Јерковић Ђукановић

011/3342 430; 011/3342 432

Е-пошта: konkursi@tempus.ac.rs

             etwinning@tempus.ac.rs