Euroguidance конференција 2016

Фондација Темпус – Национални центар Euroguidance мреже, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Министарством омладине и спорта, организовала је Euroguidance конференцију Каријерно вођење и саветовање у Републици Србији, која се одржала у  четвртак, 25. фебруара 2016. године у хотелу Метропол у Београду.

EG konferencijaКонференција се одржала трећи пут са циљем да буде прилика за размену информација између свих актера у систему каријерног вођења и саветовања са резултатима рада у претходном периоду, плановима за даљи развој и сарадњу. Уз то, конференција је представљала изузетну прилику за умрежавање практичара и унапређење сарадње актера у систему КВиС, као и њихово упознавање са добрим европским праксама у овој области. Конференцији је присуствовало око 150 каријерних практичара, наставника и стручних сарадника из основних и средњих школа, затим саветници НСЗ, представници канцеларија за младе, удружења и асоцијација, представници академске заједнице и центара за развој каријере.

EG konferencija 1Конференцију су отворили Снежана Марковић, помоћница министра у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Снежана Клашња, помоћница министра у Министарству омладине и спорта и Марија Филиповић Ожеговић, управитељ Фондације Темпус – Еразмус+ канцеларије у Србији.

Специјално место у програму овогодишње конференције заузимала су обраћања европских експерата из области каријерног вођења и саветовања, Џона Мекартија и Хелмута Целота, који су говорили о значају каријерног вођења и саветовања у образовању.

Више информација, снимак конференције, као и појединачне презентације можете пронаћи на сајту Euroguidance центра.