Evropska godina mladih 2022: poziv za učešće

Evropska komisija je proglasila 2022. godinu godinom mladih, čime se posebna pažnja pridaje položaju mladih u Evropi, u želji da se razvijanjem dijaloga sa mladima o njihovom viđenju vlastite uloge u evropskoj budućnosti osnaži njihovo aktivno učešće u društvu. Radi promovisanja Evropske godine mladih (European Year of Youth, EYY), pokrenuta je posebna podstranica na Evropskom portalu za mlade, u okviru koje se nalazi mapa #EYY2022 aktivnosti širom Evrope, koje su namenjene mladima.

Uključite se i vi u obeležavanje Evropske godine mladih!

Ovim putem vas pozivamo da se uključite u obeležavanje Evropske godine mladih i da sva događanja koja planirate ili ste već realizovali u 2022. godini, a koja su vezana za mlade, prijavite na evropsku mapu aktivnosti. Organizator događaja može biti bilo koja organizacija ili ustanova koja radi sa mladima, uključujući škole i visokoškolske ustanove, a događaji mogu biti različiti, poput onlajn ili fizičkih radionica, seminara, vebinara, konferencija, susreta, debata, takmičenja, izložbi, koncerata, festivala, umetničkih performansa, kampanja i sličnih aktivnosti. Osim formata i organizatora, i teme događaja mogu biti različite, baš kao i eventualni izvor finansiranja događaja.

Kako da prijavite svoj događaj?

Svoje aktivnosti i događanja za mlade možete da prijavite vrlo jednostavno: potreban vam je EU login nalog (ukoliko ga nemate, možete ga lako i brzo registrovati – više informacija u odeljku 2 na ovoj stranici), putem koga ćete se ulogovati na Evropski portal za mlade i pristupiti EYY stranici, gde je iznad mape odobrenih aktivnosti potrebno da odaberete opciju Submit an activity, popunite podatke o vašem događaju i pošaljete prijavu. Nakon toga, Fondacija Tempus će pregledati vašu prijavu, koja se nakon validacije objavljuje na mapi događaja. Podstičemo vas da prijavljujete svoje aktivnosti i promovišete Evropsku godinu mladih, kao i da se inspirišete ostalim događajima za mlade, objavljenim na mapi! Važna napomena: moguće je i retroaktivno dodati aktivnosti na mapu, te ako ste već organizovali neki događaj u toku 2022. godine, slobodno ga evidentirajte.

Komunikacijski materijali

U svojim aktivnostima u okviru Evropske godine mladih možete koristiti materijale za komunikaciju i promociju koje je pripremila Evropska komisija (logo, vizuali, šablon prezentacije) zajedno sa pratećim uputstvo, koji su dostupni na ovoj stranici.

Podstičemo vas da promovišete svoje događaje i koristite službene heštegove poput #EYY2022, #EuropeanYearofYouth, #EvropskaGodinaMladih i #Evropska godina mladih, kako biste širili informacije o Evropskoj godini mladih.

Kontaktirajte nas za podršku

Za sva pitanja i podršku možete se obratiti Informativnom centru Fondacije Tempus putem imejla info@tempus.ac.rs, telefona 011-3342-430 (opcija 1) ili posetom uživo (Beograd, Terazije 39, I sprat), radnim danima 9-17 časova.

Skip to content