Европска недеља спорта трећу годину заредом и у Србији

Низом манифестација широм Србије од 23. до 30. септембра 2020. године обележава се Европска недеља спорта, иницијатива Европске комисије са циљем да подстакне грађане широм Европе, без обзира на старост и физичку спремност, на бављење физичком активношћу, али и да их едукује о здравом начину живота.

Активности у оквиру Европске недеље спорта у Србији координирају Олимпијски комитет Србије и Министарство омладине и спорта, а спроводе се у сарадњи са партнерским организацијама и институцијама из различитих градова и општина, под заједничким слоганом „Be active“. Све информације, укључујући распоред активности, доступне су на сајту Европске недеље спорта у Србији.

Европска недеља спорта се на нивоу Европе обележава од 2015. године, а у Србији од 2018. године. Више информација о овој иницијативи Европске комисије доступно је на централном сајту. Иако је реч о засебној иницијативи Европске уније у односу на Еразмус+ програм, мањи број активности у оквиру Европске недеље спорта спроводи се кроз пројекте Непрофитних европских спортских догађаја који се финансирају из спортске компоненте Еразмус+ програма – програма Европске уније у области образовања, младих и спорта.