Evropska nedelja sporta treću godinu zaredom i u Srbiji

Nizom manifestacija širom Srbije od 23. do 30. septembra 2020. godine obeležava se Evropska nedelja sporta, inicijativa Evropske komisije sa ciljem da podstakne građane širom Evrope, bez obzira na starost i fizičku spremnost, na bavljenje fizičkom aktivnošću, ali i da ih edukuje o zdravom načinu života.

Aktivnosti u okviru Evropske nedelje sporta u Srbiji koordiniraju Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta, a sprovode se u saradnji sa partnerskim organizacijama i institucijama iz različitih gradova i opština, pod zajedničkim sloganom „Be active“. Sve informacije, uključujući raspored aktivnosti, dostupne su na sajtu Evropske nedelje sporta u Srbiji.

Evropska nedelja sporta se na nivou Evrope obeležava od 2015. godine, a u Srbiji od 2018. godine. Više informacija o ovoj inicijativi Evropske komisije dostupno je na centralnom sajtu. Iako je reč o zasebnoj inicijativi Evropske unije u odnosu na Erazmus+ program, manji broj aktivnosti u okviru Evropske nedelje sporta sprovodi se kroz projekte Neprofitnih evropskih sportskih događaja koji se finansiraju iz sportske komponente Erazmus+ programa – programa Evropske unije u oblasti obrazovanja, mladih i sporta.