ЕВС радионице у Чачку, Панчеву, Зрењанину и Иригу

Групa „Хајде да…“ Контакт тачка за Програм Еразмус+ Млади у акцији у сарадњи са локалним партнерима ће реализовати четири радионице о Европском волонтерском сервису у склопу прославе 20 година постојања Европског Волонтерског Сервиса. На конкурс за организовање се пријавило 18 градова и општина, што говори о велико интересовању младих из Србије за ЕВС.

ЕВС радионице ће  младима од 17 до 30 година приближити шта је Европски волонтерски сервис, који су кораци одласка на ЕВС, како наћи праву организацију из ЕУ, како попунити биографију и мотивационо писмо, који су све трошкови покривени, како изгледа волонтирати у ЕУ итд. Свака ЕВС радионица ће трајати 4 сата и водиће је бивши ЕВС волонтери који из Србије који су из Србије боравили у ЕУ. Радионица ће се састојати из низа презентација и радионица на српском језику које ће на занимљив начин представити ЕВС. Циљ је да, након радионица, млади имају довољно информација да могу даље да истражују могућности Европског волонтерског сервиса.

У наставку може пронаћи позив и информацију о томе како се пријавити на ЕВС радионице у Чачку, Панчеву, Зрењанину и Иригу (кликните на слику за већу).

ЧачакPoziv na EVS radionicu - KZM Čačak ПанчевоPoziv na EVS radionicu - KOMPAS, Pancevo ЗрењанинPoziv na EVS radionicu - ZORO i CEKOM, Zrenjanin ИригPoziv na EVS radionicu - Irig moj grad

ШТА ЈЕ ТО ЕВС? 

Европски волонтерски сервис (ЕВС) је прилика за младе узраста 17–30 година из Србије да као волонтери живе, уче и волонтирају у земљама ЕУ за коју се сами определе, током 2-12 месеци. Учествовање у ЕВС пројектима је за волонтере из Србије бесплатно, а бивају им покривени трошкови пута, становања, учења, исхране и осигурања за све време трајања активности. Више информација о ЕВС-у можете пронаћи ОВДЕ.

О 20 ГОДИНА ЕВРОПСКОГ ВОЛОНТЕРСКОГ СЕРВИСА 

Током последњих 20 година, близу 100.000 младих је учествовало у међународном волонтирању путем Европског волонтерског сервиса (ЕВС). ЕВС је почео 1996. као пилот акција, али с обзиром на њену успешан почетак, Европска Комисија је покренула Европски волонтерски сервис и од тада он постаје део свих ЕУ програма намењених младима; од програма МЛАДИ (2000-2006), преко програма Млади у акцији (2007-2013) и сада у оквиру новог Еразмус+ програма (2014-2020). У оквиру расположивог буџета, планирано је да Еразмус+ програм подржи волонтирање и међународну мобилност још 100.000 ЕВС волонтера између 2014. и 2020. Године. Више информација о 20 година ЕВС-а на http://europa.eu/youth/evs20.

Logo projekta sa EVS20RS 800pix