Фондација на конференцији и сајму „Нове технологије у образовању“

Фондација Темпус учествовала је на конференцији и сајму „Нове технологије у образовању“ у „Белекспоцентру“, у периоду од 9. до 11. фебруара 2017. године у организацији Британског савета. Конференција и сајам „Нове технологије у образовању“ је организована по четврти пут, са циљем унапређења квалитета образовања кроз употребу информационо-комуникационих технологија (ИКТ).

Штанд Фондације Темпус је током три дана трајања конференције посетило неколико хиљада заинтересованих, који су имали прилику да чују укупно 25 предавања и презентација о могућностима за институције и појединце у оквиру програма Еразмус+ и добију многобројне публикације.

Посетиоци су свакодневно могли да се информишу о томе како да се пријаве за пројекте у оквиру програма Еразмус+, које су то могућности за младе и омладинске организације, шта су eTwinning и EPALE платформе, који су то системи подршке наставницима средњих школа за унапређење рада у области каријерног вођења и саветовања и слично. На штанду Фондације Темпус гостовали су eTwinning амбасадори, који су са заинтересованима поделили своја искуства у раду на мрежи, као и представници високошколских установа, који су представили производе настале као резултат Еразмус+ пројеката.

Трећег дана сајма, у званичном делу конференције, а у оквиру теме „ИКТ у инклузивном образовању и лидерству у школама“, представници Фондације Темпус су одржали предавање „Употреба ИКТ алата у каријерном вођењу“.
Учешће на конференцији и сајму „Нове технологије у образовању” је једна од многобојних активности у оквиру „Недеље образовања одраслих“, коју је Фондација Темпус организовала са циљем да промовише EPALE платформу и пружи информације свим заинтересованима у вези са могућностима за образовање одраслих у оквиру Еразмус+ програма.