Fondacija na konferenciji i sajmu „Nove tehnologije u obrazovanju“

Fondacija Tempus učestvovala je na konferenciji i sajmu „Nove tehnologije u obrazovanju“ u „Belekspocentru“, u periodu od 9. do 11. februara 2017. godine u organizaciji Britanskog saveta. Konferencija i sajam „Nove tehnologije u obrazovanju“ je organizovana po četvrti put, sa ciljem unapređenja kvaliteta obrazovanja kroz upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT).

Štand Fondacije Tempus je tokom tri dana trajanja konferencije posetilo nekoliko hiljada zainteresovanih, koji su imali priliku da čuju ukupno 25 predavanja i prezentacija o mogućnostima za institucije i pojedince u okviru programa Erazmus+ i dobiju mnogobrojne publikacije.

Posetioci su svakodnevno mogli da se informišu o tome kako da se prijave za projekte u okviru programa Erazmus+, koje su to mogućnosti za mlade i omladinske organizacije, šta su eTwinning i EPALE platforme, koji su to sistemi podrške nastavnicima srednjih škola za unapređenje rada u oblasti karijernog vođenja i savetovanja i slično. Na štandu Fondacije Tempus gostovali su eTwinning ambasadori, koji su sa zainteresovanima podelili svoja iskustva u radu na mreži, kao i predstavnici visokoškolskih ustanova, koji su predstavili proizvode nastale kao rezultat Erazmus+ projekata.

Trećeg dana sajma, u zvaničnom delu konferencije, a u okviru teme „IKT u inkluzivnom obrazovanju i liderstvu u školama“, predstavnici Fondacije Tempus su održali predavanje „Upotreba IKT alata u karijernom vođenju“.
Učešće na konferenciji i sajmu „Nove tehnologije u obrazovanju” je jedna od mnogobojnih aktivnosti u okviru „Nedelje obrazovanja odraslih“, koju je Fondacija Tempus organizovala sa ciljem da promoviše EPALE platformu i pruži informacije svim zainteresovanima u vezi sa mogućnostima za obrazovanje odraslih u okviru Erazmus+ programa.