Фондација на сајмовима образовања у Београду и Ћуприји

Фондација Темпус је учествовала на међународном сајму образовања EDUfair 2017 у Београду и регионалном сајму образовања NOU FEST у Ћуприји. Штанд Фондације Темпус је током трајања ових сајмова посетило близу хиљаду ученика, студента, наставника али и других заинтересованих, који су имали прилику да се упознају са могућностима за институције и појединце у оквиру програма Еразмус+, као и другим активностима Фондације.

Фондација Темпус је учеснике и учеснице сајмова упознала са базом образовних могућности www.obrazovanje.rs на којој будући средњошколци и студенти могу да се информишу о свим доступним акредитованим образовним програмима и установама у Републици Србији. Заинтересовани су имали прилику да на лицу места претраже базу и изаберу институције у складу са облашћу или програмом који их занима. Осим тога, присутни су могли да сазнају све о могућностима за школске и предшколске установе и високошколске институције у оквиру програма Еразмус+, како да се пријаве за пројекте, који су то системи подршке за унапређење рада у области каријерног вођења и саветовања, какве могућности имају млади и омладинске организације и слично.

На регионалном сајму образовања у Ћуприји, Фондација Темпус је одржала и изузетно посећена предавања на теме „Пројекти мобилности за школе“, „eTwinning као алат за унапређење наставе и јачање компетенције наставника“, „EPALE – електронска платформа за умрежавање професионалаца у области образовања одраслих“, „Систем подршке наставницима у извођењу активности каријерног вођења и саветовања“ и „Избор и планирање каријере“.

14. Међународни сајам образовања EDUfair је одржан у Београду, 10 и 11. марта, а пети регионални сајам образовања NOU FEST у Ћуприји 16 и 17. марта 2017. године.