Fondacija na sajmovima obrazovanja u Beogradu i Ćupriji

Fondacija Tempus je učestvovala na međunarodnom sajmu obrazovanja EDUfair 2017 u Beogradu i regionalnom sajmu obrazovanja NOU FEST u Ćupriji. Štand Fondacije Tempus je tokom trajanja ovih sajmova posetilo blizu hiljadu učenika, studenta, nastavnika ali i drugih zainteresovanih, koji su imali priliku da se upoznaju sa mogućnostima za institucije i pojedince u okviru programa Erazmus+, kao i drugim aktivnostima Fondacije.

Fondacija Tempus je učesnike i učesnice sajmova upoznala sa bazom obrazovnih mogućnosti www.obrazovanje.rs na kojoj budući srednjoškolci i studenti mogu da se informišu o svim dostupnim akreditovanim obrazovnim programima i ustanovama u Republici Srbiji. Zainteresovani su imali priliku da na licu mesta pretraže bazu i izaberu institucije u skladu sa oblašću ili programom koji ih zanima. Osim toga, prisutni su mogli da saznaju sve o mogućnostima za školske i predškolske ustanove i visokoškolske institucije u okviru programa Erazmus+, kako da se prijave za projekte, koji su to sistemi podrške za unapređenje rada u oblasti karijernog vođenja i savetovanja, kakve mogućnosti imaju mladi i omladinske organizacije i slično.

Na regionalnom sajmu obrazovanja u Ćupriji, Fondacija Tempus je održala i izuzetno posećena predavanja na teme „Projekti mobilnosti za škole“, „eTwinning kao alat za unapređenje nastave i jačanje kompetencije nastavnika“, „EPALE – elektronska platforma za umrežavanje profesionalaca u oblasti obrazovanja odraslih“, „Sistem podrške nastavnicima u izvođenju aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja“ i „Izbor i planiranje karijere“.

14. Međunarodni sajam obrazovanja EDUfair je održan u Beogradu, 10 i 11. marta, a peti regionalni sajam obrazovanja NOU FEST u Ćupriji 16 i 17. marta 2017. godine.