Промоција Еразмус+, Еразмус Мундус и CEEPUS стипендија на сајмовима стипендија у Београду и Крагујевцу

На самом почетку нове академске године, студенти Универзитета у Београду и Крагујевцу имали су прилику да се на већ традиционалним октобарским сајмовима стипендија које организују универзитетски центри за развој каријере, информишу о различитим могућностима за стипендирање. Фондација Темпус је на овим сајмовима активно учествовала као један од излагача, представивши могућности за стипендирање студената и дипломаца кроз програме Еразмус+, Еразмус Мундус и CEEPUS.

СТИПЕНДИЈА И ЈА – Сајам стипендија, организован од стране Центра за развој каријере Универзитета у Београду, одржан је 8. октобра 2015. године у згради Ректората Универзитета у Београду са циљем да на једном месту окупи домаће и стране институције које додељују стипендије и друге видове финансијске подршке студентима и дипломцима универзитета у Београду. На сајму су учествовали представници око 40 организација, амбасада, страних универзитета, културних центара, фондација, министарства и компанија. Фондација Темпус је током трајања сајма на свом штанду, који је посетило око хиљаду студената свих нивоа студија, представила могућности стипендирања кроз програме Еразмус+, Еразмус Мундус и CEEPUS. Уз то, у склопу централног дела сајма и програма 15 савета за 15 минута, Фондација Темпус је петнаестоминутном презентацијом заинтересованим члановима академске заједнице званично представила могућности за мобилност и наставак студирања на целокупним мастер или докторским програмима кроз поменуте програме. Све презентације са централног дела програма можете погледати на сајту Центра за развој каријере Универзитета у Београду, где такође можете консултовати и Информатор у коме се налазе информације о свим излагачима, као и календарски водич за аплицирање за стипендије.

BeFunky Collage

Седми сајам стипендија под слоганом Изабери стипендију по својој мери одржан је 15. октобра 2015. године у холу Правног факултета Универзитета у Крагујевцу у организацији Центра за развој каријере тог универзитета. На око 15 штандова представници различитих организација, фондација, министарстава и компанија представили су своје програме стипендирања и подршке студентима и дипломцима Универзитета у Крагујевцу. Преко 150 студената који су посетили штанд Фондације Темпус имали су прилике да кроз разговор и мини консултације, као и путем доступних брошура и промо материјала, сазнају више информација о могућностима за мобилност и студирање на целокупним мастер или докторским студијама кроз програме Еразмус+, Еразмус Мундус и CEEPUS. Више информација о овом сајму могу се наћи на сајту Центра за развој каријере Универзитета у Крагујевцу.

Collage