Promocija Erazmus+, Erazmus Mundus i CEEPUS stipendija na sajmovima stipendija u Beogradu i Kragujevcu

Na samom početku nove akademske godine, studenti Univerziteta u Beogradu i Kragujevcu imali su priliku da se na već tradicionalnim oktobarskim sajmovima stipendija koje organizuju univerzitetski centri za razvoj karijere, informišu o različitim mogućnostima za stipendiranje. Fondacija Tempus je na ovim sajmovima aktivno učestvovala kao jedan od izlagača, predstavivši mogućnosti za stipendiranje studenata i diplomaca kroz programe Erazmus+, Erazmus Mundus i CEEPUS.

STIPENDIJA I JA – Sajam stipendija, organizovan od strane Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu, održan je 8. oktobra 2015. godine u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu sa ciljem da na jednom mestu okupi domaće i strane institucije koje dodeljuju stipendije i druge vidove finansijske podrške studentima i diplomcima univerziteta u Beogradu. Na sajmu su učestvovali predstavnici oko 40 organizacija, ambasada, stranih univerziteta, kulturnih centara, fondacija, ministarstva i kompanija. Fondacija Tempus je tokom trajanja sajma na svom štandu, koji je posetilo oko hiljadu studenata svih nivoa studija, predstavila mogućnosti stipendiranja kroz programe Erazmus+, Erazmus Mundus i CEEPUS. Uz to, u sklopu centralnog dela sajma i programa 15 saveta za 15 minuta, Fondacija Tempus je petnaestominutnom prezentacijom zainteresovanim članovima akademske zajednice zvanično predstavila mogućnosti za mobilnost i nastavak studiranja na celokupnim master ili doktorskim programima kroz pomenute programe. Sve prezentacije sa centralnog dela programa možete pogledati na sajtu Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu, gde takođe možete konsultovati i Informator u kome se nalaze informacije o svim izlagačima, kao i kalendarski vodič za apliciranje za stipendije.

BeFunky Collage

Sedmi sajam stipendija pod sloganom Izaberi stipendiju po svojoj meri održan je 15. oktobra 2015. godine u holu Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu u organizaciji Centra za razvoj karijere tog univerziteta. Na oko 15 štandova predstavnici različitih organizacija, fondacija, ministarstava i kompanija predstavili su svoje programe stipendiranja i podrške studentima i diplomcima Univerziteta u Kragujevcu. Preko 150 studenata koji su posetili štand Fondacije Tempus imali su prilike da kroz razgovor i mini konsultacije, kao i putem dostupnih brošura i promo materijala, saznaju više informacija o mogućnostima za mobilnost i studiranje na celokupnim master ili doktorskim studijama kroz programe Erazmus+, Erazmus Mundus i CEEPUS. Više informacija o ovom sajmu mogu se naći na sajtu Centra za razvoj karijere Univerziteta u Kragujevcu.

Collage