Годишња eTwinning конференција ”Активне учионице: eTwinning и климатске промене”

Фондација Темпус и eTwinning национални тим позивају заинтересоване еТвинере да се пријаве на конкурс за избор кандидата за годишњу eTwinning конференцију коју организује централни тим за подршку под називом „Активне учионице: eTwinning и климатске промене“, која ће се одржати од 22. до 24. октобра 2020. године.

Конференција се одржава путем интернета, док ће радни језик конференције бити енглески језик. На овој конференцији омогућено је учешће 1 наставника из Републике Србије, а заинтересовани могу погледати и програм конференције.

Циљ конференције је давање јасних смерница и конкретних алата наставницима у циљу интегрисања тема одрживог развоја у наставне програме. Идеја је да се помогне наставницима да искористе алате eTwinning платформе како би, заједно са ученицима, покренули акције на тему климатских промена.

Заинтересовани кандидати треба да испуне следеће услове за пријављивање:

  • да раде у основној школи, средњој школи или предшколској установи у Републици Србији;
  • да су регистровани на eTwinning порталу;
  • да учествују на барем једном европском eTwinning пројекту;
  • да је бар један њихов пројекат добио Националну ознаку квалитета;
  • да добро говоре енглески језик.

Пријављивање за учешће на конференцији отворено је до 17. септембра 2020. у 23:59, а врши се путем регистрационог формулара.

Приликом одабира учесника, предност ће се дати кандидатима који до сада нису учествовали на eTwinning конференцијама, семинарима и радионицама у иностранству, као и наставницима који кроз свој предмет обрађују тему заштите животне средине, климатских промена и одрживог развоја.

Са кандидатима који испуњавају наведене услове и који су ушли у ужи избор, на основу целокупне пријаве, биће обављен разговор на енглеском језику путем Skype-а.

Коначну одлуку о одабиру учесника eTwinning национални тим за подршку у Републици Србији ће донети на основу целокупне пријаве кандидата и обављених разговора.

О исходу пријаве ће, путем имејла, бити обавештени само кандидати који су ушли у ужи избор.

Од изабраног кандидата се очекује да активно прати конференцију онлајн, која ће, поред редовног пленарног и радионичарског дела, такође укључити и онлајн неформалне састанке.

По повратку са конференције, учесник има обавезу да у школи у којој ради, покрене један eTwinning пројекат и представи искуства са конференције, најкасније до краја 2020. године. Доказ о томе, у виду фотографије са предавања и сл, треба да достави на имејл адресу etwinning@tempus.ac.rs

За све додатне информације заинтересовани се могу обратити eTwinning националном тиму за подршку у Републици Србији путем телефона и е-поште:

Телефон: 011/3342 430

Е-пошта: etwinning@tempus.ac.rs