HERE семинар “Рангирања универзитета у свету и њихов утицај”

Семинар “Рангирања универзитета  у свету и њихов утицај ” у организацији Стручног тима за реформу високог образовања (HERE) одржан је 7. новембра у Ректорату Универзитета у Београду.

Скуп су отворили проф. Виктор Недовић, помоћник Министра просвете, науке и технолошког развоја, проф. Владимир Бумбаширевић ректор Универзитета у Београду, проф. Владица Цветковић, председник HERE тима и гђа Марија Филиповић-Ожеговић, управитељ Фондације Темпус.

На почетку скупа говорили су проф. Сима Аврамовић и проф. Иван Луковић који су представили  Еразмус+ пројекат PESHES, који треба да допринесе увођењу мерења перформанси на високошколским установама у Републици Србији. Поред тога представили су и изазове софтверских решења за мерење перформанси.

Гошћа семинара била је проф. Елен Хејзелкорн, саветница ирског Министарства за образовање, професор емеритус и директор Истраживачког центра за високо образовање Даблинског института за технологију. Она је представила различите примере праксе примене рангирања у процесу доношења одлука.

Проф. Миодраг Поповић, члан Националног савета за високо образовање је представио положај универзитета из Србије на светским ранг листама.

Презентације говорника:

Београд, новембар 2017.