HERE Семинар „Разумевање и усвајање рефлексивне праксе у образовању васпитача и наставника“

У организацији Тима стручњака за реформу високог образовања у Србији (HERE тим) и домаћина, Високе школе струковних студија за образовање васпитача у Новом Саду, 5. октобра 2017. године одржан је семинар под називом „Разумевање и усвајање рефлексивне праксе у образовању васпитача и наставника“.

Циљ семинара је био да унапреди компетенције професора и предавача у студијским програмима за образовање васпитача и наставника у Србији у погледу поменутог приступа, студената, као и васпитача и наставника који већ раде у предшколским установама и школама.

Учеснике семинара су поздравиле др Јованка Улић, директор Високе струковне школе за образовање васпитача у Новом Саду, др Весна Цолић и др Јелена Пртљага, чланови Стручног тима за реформу високог образовања (HERE тим) и Софија Дукић, заменик управитеља Фондације Темпус – Еразмус+ канцеларије у Србији.

Предавања су одржале проф. др Милена Валенчич Зуљан, са Универзитета у Љубљани, Факултета за образовање и др Весна Цолић. У поподневном делу семинара, са професорком Зуљан је организован радионичарски рад у групама, у оквиру кога су учесници могли да примене у пракси оно што су чули током њеног предавања.

Семинару је присуствовало више од 40 учесника, професора на факултетима и струковним студијама, васпитача, директора школа и просветних саветника.

Презентације са догађаја:

 

IMG_0965 IMG_0951 IMG_0940 IMG_0998 IMG_0993 IMG_0990 IMG_0987 IMG_0982