Инфо дан програма Европске иницијативе за солидарност (European Solidarity Corps)

SALTO South East Europe организује инфо дан програма “Европске иницијативе за солидарност” (European Solidarity Corps), који ће се одржати online у уторак, 14. јула у периоду од 10.30 до 12.00 часова (са једносатном паузом) и од 13.00 до 14.00 часова.

Сви заинтересовани ће на инфо дану сазнати основне информације о Европској иницијативи за солидарност, како учешће у овом програму може користити омладинским организацијама, али и чути сведочења волонтера и организација које су учествовале. Република Србија за сада учествује као партнерска земља у овом програму.

После инфо дана, заинтересоване организације ће имати прилику да добију подршку у виду ментора који им помоћи да начине прве кораке у програму. Више информација о самом менторском процесу могу се пронаћи на SALTO веб страници.

Сви заинтересовани се могу пријавити за инфо дан попуњаваљем регистрационог формулара, а рок за пријаве је 9. јул 2020. Догађај организује и спроводи SALTO South East Europe Ресурсни центар за југоисточну Европу.

За све упите о специфичности учешћа у инфо дану и процесу менторства, потребно је контактирати САЛТО ресурсни центар.

SALTO South East Europe Ресурс Центар подржава омладински рад са и на Западном Балкану, промовише сарадњу Програмских земаља и земаља Западног Балкана у оквиру програма Ерасмус+ и Европске иницијативе за солидарност.