Информативни дани и конференције

eTwinning konferencijaeTwinning  национални тим за подршку организује eTwinning конференције сваке године. До сада су одржане три годишње eTwinning конференције: 30. августа 2017. године у Београду,  23. новембра 2016. године у Регионалном центру у Нишу и 2. децембра 2015. године у хотелу Метропол у Београду. Презентације са Конференција можете погледати овде.

eTwinning је у Србији покренут крајем јануара 2015 године, а Фондација Темпус је тим поводом, 12. фебруара, године организовала први eTwinning информативни дан. Овом догађају је присуствовало преко 150 наставника, учитеља, васпитача и директора. Присутнима су се обратили представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Просветног савета, као и eTwinning амбасадорка из Хрватске и наставница из Власотинца која је учествовала на eTwinning пројекту као школа гост и пре него што је eTwinning стигао у Србију.

Након одржаног информативног дана, знатно је порастао број регистрованих учесника eTwinning  портала и број покренутих пројеката. Презентације са првог eTwinning информативног дана у Србији можете погледати овде.