Конференција о социјалној димензији високог образовања

Тим стручњака за реформу високог образовања Министарства просвете, науке и технолошког развоја (ХЕРЕ тим) у сарадњи са Фондацијом Темпус – Еразмус+ канцеларијом у Србији организује конференцију под називом „Social Dimension of Higher Education: Increasing Diversity by Providing Structured and Effective Support to HE Students”. Конференција ће бити одржана 31.5.2018. у хотелу 88 Rooms у Београду у 10:00 часова.

Како ће изгледати Болоњски процес у наредних 10 година? Како изгледа студентско тело у Србији и које су подзаступљене групе у високом образовању? Да ли је могуће радити и студирати у Србији и Европи? Да ли студенти у Србији користе прилику да студирају у иностранству? Који су проблеми студената који одлазе у иностранство? О свим овим као и о многим другим темама говориће Мартин Унгер са Института за напредна истраживања из Беча, Драган Станојевић са Универзитета у Београду, Мирко Савић, Универзитет у Новом Саду, Слободан Цвејић са Универзитета у Београду и Никлас Нанског са Универзитета у Малмеу.

Мартин Унгер ће представити социјалну димензију у високом образовању у светлу Болоњског процеса као и резултате ЕУРОСТУДЕНТ истраживања. Мирко Савић ће истаћи значај социјалне димензије у контексту високог образовања у Србији, док ће Драган Станојевић представити резултате ЕУРОСТУДЕНТ истраживања у Србији. Слободан Цвејић ће говорити о развоју институционалних капацитета из ове области на високошколским установама у Србији. Коначно, о развоју социјалне димензије на високошколским установама у Шведској говориће Никлас Нанског.

Агенду догађаја можете да пронађете овде.

Молимо да се региструјете путем овог линка. Рок за регистрацију је 21.5.2018. године, у 17:00 часова. Накнадне пријаве неће бити узете у разматрање.

Напомена: Рок за регистрацију је продужен до 25. 05. 2018. године у 17 часова. 

Информације о догађају можете пратити и на Фејсбук профилу Фондације Темпус – Еразмус+ канцеларије у Србији.

Уколико имате додатних питања, можете се обратити Групи за високо образовање Фондације Темпус – Еразмус+ канцеларије у Србији путем е-мејл адресе neo_serbia@erasmusplus.rs.