Конференција „Сарадња Србије и ЕУ – Стварање могућности за унапређење образовања кроз Еразмус+ програм“

Фондација Темпус ће у уторак и среду, 13 и 14. октобра 2020. године организовати дводневни онлајн догађај „Сарадња Србије и ЕУ – Стварање могућности за унапређење образовања кроз Еразмус+ програм.

С обзиром на завршетак програма Еразмус+ (2014-2020) и почетак следећег програма (2021-2027), циљ овог догађаја је да укаже на значај сарадње Србије и ЕУ кроз Еразмус +, резултате програма и његове утицај на развој институција и организација у Србији.

Првог дана, о стварању могућности за унапређење образовања кроз Еразмус+ програм говориће Њ.Е. господин Сем Фабрици, амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији, као и представници министарстава просвете, науке и технолошког развоја и омладине и спорта, Радивоје Стојковић, председник Националног просветног савета Србије, Иванка Поповић, председница Конференције универзитета Србије и Марија Филиповић-Ожеговић, управитељ Фондације Темпус.

Након уводних излагања, уследиће панел дискусија усредсређена на учешће Европе у програму Еразмус + и његовој улози у интеграцији Србије у ЕУ, у којој ће учествовати Њ.Е. господин Томас Шиб, амбасадор Савезне Републике Немачке, Њ.Е. господин ЖанЛуj Фалкони, амбасадор Републике Француске и представник Министарства за европске интеграције Републике Србије.

Поред тога, планирана је и додела Националних ознака квалитета најбољим еТwinning пројектима, као и постер сесија на којој ће представници установа и организација, учесница програма Еразмус+, представити своје пројекте.

Други дан је планиран за представљање примера добре праксе и дискусију на тему „Како смо искористили Еразмус+ да променимо/унапредимо нашу установу, шта је било примењиво, а шта није?“. Представници установа и организација које су имале успешне Еразмус+ пројекте ће разговарати о резултатима и утицају који је учешће у програму имало на њихов рад.

Сви заинтересовани ће имати могућност да прате догађај путем live stream-а. Линкови ка оба дана догађаја ће накнадно бити достављени свим учесницима.

За учешће на догађају је неопходно попунити регистрациони формулар најкасније до 06. октобра 2020. у 23:59 часова.

Детаљније информације, као и сатницу догађаја могуће је пронаћи у агенди.

Радни језици конференције ће бити српски и енглески.

Учешће на догађају је бесплатно, а сви учесници који буду пратили догађај у целости добиће потврду о учешћу.