Конференција “Укљученост родитеља у рад школа и предшколских установа”

Фондација Темпус, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Eurydice мрежом, као и партнерима, Ужичким центром за права детета и Центром за интерактивну педагогију организује конференцију „Укљученост родитеља у рад школа и предшколских установа“, која ће се одржати 12. маја 2017. године у Хотелу Метропол у Београду.

Циљ конференције је повећање свести свих интересних група о значају и могућностима укључивања родитеља у рад школа и предшколских установа зарад унапређења образовних политика и подизања квалитета образовања.

Представници Министарства и локалних самоуправа, наставници и директори школских и предшколских установа, представници родитељских удружења као и сами родитељи, моћи ће да током конференције размене информације о битним темама везаним за њихово учешће у раду школа и предшколских установа.

Учесници ће имати прилику да се информишу о предностима и изазовима укључивања родитеља у рад школа и предшколских установа, о значајнијим иницијативама покренутим у циљу повећања мобилизације родитеља у Републици Србији и Европи, као и информационо-комуникационим технологијама које могу бити употребљене у сврху комуникације између школа и предшколских установа и родитеља.

Детаљнији нацрт програма можете пронаћи ОВДЕ, а за учешће на конференцији неопходно је попунити регистрациони формулар, најкасније до 02. 05. 2017. у 23:59. 

Дневни ред предвиђа групни рад који ће бити посвећен обрађивању четири теме, са тим што ће учесници моћи да учествују у две. Стога Вас молимо да при пријављивању за догађај обавезно рангирате све четири понуђене теме према својим интересовањима, како бисмо могли да Вас распоредимо у одговарајуће групе.


Паралелна панел сесија: примери добре праксе из Србијe

Конференција ће пружити могућност родитељима, школама и предшколским установама из Републике Србије да представе своје успешне моделе сарадње са родитељима на паралелној панел сесији чији је циљ поспешивање сарадње међу школама и размену добрих пракси.

Уколико сматрате да Ваша институција има пример добре сарадње са родитељима и желите да га представите и поделите своје искуство на паралелној панел сесији, потребно је да попуните део регистрационог формулара који се односи на овај део конференције. При избору учесника, водиће се рачуна о заступљености различитих типова институција, квалитету идеје -која се представља, као и о регионалној покривености.