Info dani, radionice, vebinari i tutorijali

Važno obaveštenje o aktivnostima Fondacije Tempus

 

Fondacija Tempus je zadužena za promovisanje i sprovođenje programa Erazmus+ u Srbiji u oblasti obrazovanja, obuka i mladih. U sklopu promocije Erazmus+ programa, Fondacija Tempus tokom godine organizuje razne događaje, među kojima su:

1. Info dani

2. Radionice

3. Vebinari

4. Tutorijali

INFO DANI

Info dani se organizuju u cilju informisanja svih zainteresovanih institucija i pojedinaca u oblasti obrazovanja i mladih o mogućnostima za učešće u programu Erazmus+ i usklađeni su sa objavom godišnjeg opšteg i Nacionalnog poziva za podnošenje prijava za Erazmus+ projekte. Pozivi za predloge projekata se po pravilu objavljuju u oktobru i novembru, kada se organizuju i Info dani i to u Beogradu i gradovima širom Srbije. Učešće na Info danima je besplatno, a potrebno je jedino popuniti registracioni formular.

Info dani 2018

Fondacija Tempus organizovala je tokom oktobra i novembra Nacionalne Erazmus+ Informativne dane u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Prezentacije sa Info dana

Snimak Info dana u Beogradu

 

RADIONICE

U sklopu podrške institucijama i pojedincima u sektoru obrazovanja i mladih, Fondacija Tempus organizuje radionice za pisanje i podnošenje projekata.

Radionice su namenjene visokoškolskim institucijama, kao i predškolskim ustanovama, školama, institucijama za obrazovanje odraslih i mladima i to za projekte u Ključnim aktivnostima 1 i 2 (KA1 i KA2).

Prezentacije sa Info dana i radionica za konkursni rok za 2019. godinu

 

Fondacija Tempus je do sada organizovala 11 radionica za pisanje projekata u nekoliko gradova Srbije za različite vrste projekata u okviru KA1 i KA2.

Škole – Radionica – Budžet za KA1 projekte mobilnosti

Škole – Radionica – KA1 projekti mobilnosti za opšte, stručno i obrazovanje odraslih – prijavni formular

Škole – Radionica – KA1 projekti mobilnosti za opšte, stručno i obrazovanje odraslih

Visokoškolske ustanove – Uvod – svrha projekata izgradnje kapaciteta, osvrt na minimum partnerstva, tipove projekata i prioriteti konkursnog roka 2017.

Visokoškolske ustanove – Delovi LFM-a

Visokoškolske ustanove – Indikatori napredovanja projekta

VEBINARI

Fondacija Tempus organizuje vebinare – internet seminare – kao jednu od korisnih alatki za unapređenje znanja i veština, takoreći ”od kuće”, jer je za učešće u njima potrebno samo da korisnik izdvoji vreme i da ima stabilnu internet vezu. Vebinari pokrivaju različite teme – od opštih informacija o mogućnostima za pojedince i institucije u sistemu obrazovanja i oblasti rada sa mladima, do specifičnih tema vezanih za određene delove programa ili vrste projekata.

TUTORIJALI

U cilju što boljeg informisanja svih zainteresovanih za Erazmus+ program, Fondacija Tempus je napravila i video uputstva – tutorijale za pojedine aktivnosti u procesu prijavljivanja projekata.

PIC broj – prvi korak ka Erazmus+ projektima

Uputstvo za popunjavanje formulara za KA1 projekte mobilnosti za škole, VET i obrazovanje odraslih

Uputstvo za popunjavanje formulara za KA2 projekte strateških partnerstava za škole, VET i odrasle

 

Arhiva vezana za prošle konkursne rokove:

Poslednje modifikovano: maj 31, 2019Publikacije: