Конкурс за акредиторе Европскoг волонтерског сервиса

САЛТО ресурсни центар за југоисточну Европу расписао је позив за нове акредиторе за Европски волонтерски сервис, са територије северне Србије (Војводине), као и централне Србије (Београда).

Конкурс је отворен до 25. септембра. Више информација, као и пријавни формулар, можете наћи овде.

 

О ЕВС акредитацији

Свака организација из програмске или партнерске земље у оквиру програма Еразмус+ која жели да прима волонтере, шаље их у иностранство кроз Европски волонтерски сервис (ЕВС) или да управља ЕВС пројектом, мора за то да буде акредитована. Акредитација обезбеђује једнаке стандарде квалитета у оквиру ЕВС-а и укључује подршку организацији, као и процену њених капацитета. Листа акредитованих организација објављује се у бази организација акредитованих за ЕВС, чија је сврха олакшано проналажење партнера.

ЕВС акредиторе у земљама западног Балкана именује САЛТО ресурсни центар за југоисточну Европу. Акредитори са Балкана, заједно са колегама из програмских земаља, редовно се састају како би развили заједничко разумевање и стандарде квалитета за акредитацију у југоисточној Европи. Комплетан списак тренутних чланова/ица базе акредитора се налази овде