Конкурс за учешће у европским пројектима: Подстицање иновација у настави језика

Европски центар за живе језике Савета Европе (European Centre for Modern Languages – ECML) позива стручњаке у области наставе језика да се пријаве за учешће у пројектима за циклус 2020-2023. Главна тема је „Подстицање иновација у настави језика: промена контекста, развој компетенција“.

Конкурс је отворен за наставнике, едукаторе наставника, истраживаче, оне који се баве израдом наставних материјала и планова и програма, као и друге стручњаке у области наставе страних језика. Намењен је онима који желе да сарађују са колегама широм Европе користећи ову јединствену европску платформу за размену, развој и објављивање иновативних идеја и тиме допринесу унапређењу наставе и учења језика. Уколико желите да се укључите у осмишљавање и израду практичних материјала и ресурса везаних за наставу и учење језика који могу да се прилагоде за употребу у различитим земљама, позивамо Вас да се пријавите. Ако већ имате пројектну идеју, можете се пријавити као будући координатор пројекта, а ако немате, можете се пријавити за члана међународног пројектног тима.

Рок за подношење пријава је 22.04.2019. године.

Више информација о овом конкурсу доступно је на вебсајту Европског центра за живе језике. Ту можете наћи разне корисне садржаје као што су:

Сви документи су, поред енглеског, доступни и на француском језику. Пријава се попуњава на једном од ова два језика.

Информативни вебинар

Да бисте се што боље упознали са детаљима овог конкурса, Фондација Темпус и Европски центар за живе језике организују вебинар у уторак 26. марта 2019. године у 10 часова пре подне. За учешће у вебинару је неопходно попунити пријавни формулар који се налази на следећем линку.

Рок за пријаву је 25. март у 14 часова. Вебинар ће бити одржан на енглеском језику.