Масовни онлајн отворени курс – „Недеља кодирања – како почети?“

У сусрет овогодишњој “Недељи кондирања”, The European Schoolnet Academy организује бесплатан масовни онлајн отворени курс “Недеља кодирања – како почети?“, који ће трајати од 11. маја до 15. јуна 2020. године на енглеском језику.

Циљ овог курса је да помогне процес интеграције кодирања и рачунарског размишљања у настави. Курс нуди бесплатну обуку, наставне материјале и ресурсе у циљу остваривања активног учешћа у „Недељи кодирања“, а за учешће је потребна регистрација на страници European Schoolnet Academy. 

Прошле године је иницијатива Европске уније „Недеља кодирања“ окупила преко 4 милиона заинтересованих учесника. Основни циљ ове иницијативе јесте да промовише дигиталну креативност на забаван и инспиративан начин. Осим тога, курс омогућава наставницима и едукаторима да унесу иновације у наставу и побољшају мотивацију код ученика.

На курсу „Недеља кодирања – како почети?“ заинтересовани ће моћи да:

• Схвате значај кодирања и рачунарског мишљења и њихову улогу у школи, али и код куће

• Увиде које вештине ученици могу да развију у процесу кодирања

• Организују активности кодирања код куће, а и у школи

• Упознају се са бесплатним ресурсима попут урађених планова часова којима могу приступити на сајту „Недеље кодирања“.

• Постану део динамичне глобалне заједнице наставника и размењују материјале и добре праксе.

Курс је намењен наставницима свих предмета, али и родитељима и било коме заинтересованом да унапреди рад са децом/ученицима на иновативан начин. Више детаља о курсу сви заинтересовани могу пронаћи на на страници European Schoolnet Academy.