Међусекторски вебинар посвећен додатном конкурсу за КА2 пројекте стратешких партнерстава

Фондација Темпус организује међусекторски вебинар посвећен додатном конкурсу за КА2 пројекте стратешких партнерстава (друга рунда Општег позива за подношење пријава за 2020. годину).

Вебинар ће бити одржан у петак, 18. септембра, 2020. године, путем алата ”Microsoft Teams“.

Током вебинара ће бити представљене могућности подношења два типа пројеката стратешких партнерстава:

  • Партнерства за подршку у дигиталном образовању (Partnerships for Digital Education Readiness). Ови пројекти су отворени за секторе општег образовања, средњег стручног образовања и обука и високог образовања;
  • Партнерства за подстицање креативности (Partnerships for Creativity). Ови пројекти су отворени за сектор младих, сектор општег образовања и образовања одраслих.

 

Сви заинтересовани могу се пријавити за вебинар пријавити попуњавањем регистрационог формулара, а могу погледати и прелиминарни дневни ред вебинара.

Пројектне пријаве за ову врсту пројеката се подносе до 29.10.2020. године, до 12 сати (по средњоевропском времену) Онлајн формулари ће ускоро бити достуни, а за приступ је неопходно да имате ЕU login налог. Потребно је да бирате тип активности:

  • КА226 Partnerships for Digital Education Readinessили
  • КА227 Partnerships for Creativity

Нова верзија Програмског водича са детаља о поменутим типовима пројеката може се пронаћи на веб страни Еразмус+ програма, на странама 115-130.

Напомињемо да у улози координатора – институције и организације из Србије пријаве подносе Фондацији Темпус. У улози партнера – институције и организације из Србије могу учествовати и у пројектима који се подносе националној агенцији у некој другој програмској земљи где расположива средства за овај конкурс могу бити значајно већа.