Međusektorski vebinar posvećen dodatnom konkursu za KA2 projekte strateških partnerstava

Fondacija Tempus organizuje međusektorski vebinar posvećen dodatnom konkursu za KA2 projekte strateških partnerstava (druga runda Opšteg poziva za podnošenje prijava za 2020. godinu).

Vebinar će biti održan u petak, 18. septembra, 2020. godine, putem alata ”Microsoft Teams“.

Tokom vebinara će biti predstavljene mogućnosti podnošenja dva tipa projekata strateških partnerstava:

  • Partnerstva za podršku u digitalnom obrazovanju (Partnerships for Digital Education Readiness). Ovi projekti su otvoreni za sektore opšteg obrazovanja, srednjeg stručnog obrazovanja i obuka i visokog obrazovanja;
  • Partnerstva za podsticanje kreativnosti (Partnerships for Creativity). Ovi projekti su otvoreni za sektor mladih, sektor opšteg obrazovanja i obrazovanja odraslih.

 

Svi zainteresovani mogu se prijaviti za vebinar prijaviti popunjavanjem registracionog formulara, a mogu pogledati i preliminarni dnevni red vebinara.

Projektne prijave za ovu vrstu projekata se podnose do 29.10.2020. godine, do 12 sati (po srednjoevropskom vremenu) Onlajn formulari će uskoro biti dostuni, a za pristup je neophodno da imate EU login nalog. Potrebno je da birate tip aktivnosti:

  • KA226 Partnerships for Digital Education Readinessili
  • KA227 Partnerships for Creativity

Nova verzija Programskog vodiča sa detalja o pomenutim tipovima projekata može se pronaći na veb strani Erazmus+ programa, na stranama 115-130.

Napominjemo da u ulozi koordinatora – institucije i organizacije iz Srbije prijave podnose Fondaciji Tempus. U ulozi partnera – institucije i organizacije iz Srbije mogu učestvovati i u projektima koji se podnose nacionalnoj agenciji u nekoj drugoj programskoj zemlji gde raspoloživa sredstva za ovaj konkurs mogu biti značajno veća.