Млади из Србије поново најбољи у региону

Организације из Србије и ове године су најуспешније на Балкану у омладинској компоненти Еразмус+ програма. У другом року позива за КА2 (Изградња капацитета у области младих – Омладински прозор за Западни Балкан), од 17 подржаних пројеката, чак 11 је из Србије.

Према званичним информацијама објављеним од стране Извршне агенције из Брисела, 1.690.920.5 евра је издвојено за пројекте у Србији, што је повећање у односу на прошлу годину када су организације из Србије такође биле најуспешније у региону Западног Балкана, са одобреним 1.525.686,6 евра за реализацију међународних пројеката.

Међу одобреним Еразмус+ пројектима у Србији нашле су се и теме као што су спорт, једнакост, унапређивање омладинског рада, запошљавање, социјално предузетништво, уметност, мрежа омладинског рада, активизам младих итд.

Пројекти су прилика за младе и омладинске раднике из целе Европе да посете Србију, уче и усавршавају се путем тренинга, семинара, омладинских размена, Европског волонтерског сервиса и других активности, као и за младе из Србије да путују и усавршавају се у земљама Европе.

Више информација о подржаним пројектима можете пронаћи овде.