Opšti poziv za Erazmus+ projekte za 2019. godinu

Napomena: Ovaj poziv je arhiviran. Ukoliko želite da pogledate aktuelni poziv, kliknite OVDE

 

 

Obaveštenje!

Informacije o raspoloživim sredstvima i specifičnostima trećeg roka za podnošenje Erazmus+ projektnih prijava u oblasti mladih možete pronaći na linku ovde.

 

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizuelne sadržaje i kulturu (EACEA) objavila je novi Erazmus+ Opšti poziv za predloge projekata za 2019. godinu u kojem se nalaze rokovi za sve pojedinačne komponente programa.

Institucije iz Srbije će od ovog konkursnog roka po prvi put moći da punopravno učestvuju u svim delovima Erazmus+ programa, kao koordinatori ili partneri. Ova mogućnost je dostupna, jer se očekuje da Republika Srbija učestvuje u konkursnom roku za 2019. godinu kao punopravna članica Erazmus+ programa.

Više detalja o pravilima i mogućnostima učešća možete pronaći u ažuriranoj verziji Erazmus+ Programskog vodiča za 2019. godinu.

Online formularima za podnošenje projektnih prijava možete pristupiti prateći sledeći link, a za pristup je neohodno da imate EU login nalog.

S obzirom na ovu veliku promenu, bitno je naglasiti da od ovog roka više neće biti raspisivani Opšti i Nacionalni poziv, već će jednom godišnje biti objavljivan samo Opšti poziv za predloge projekata.

Pregled svih vrsta projekata u kojima Srbija može da učestvuje, kao i rokova u okviru ovog Konkursa, možete pogledati na našoj stranici Kalendar rokova.

Fondacija Tempus pruža kontinuiranu podršku svima koji su zainteresovani za podnošenje projekata u okviru Erazmus+ programa. U sklopu podrške, Fondacija svake godine organizuje besplatne radionice za pisanje Erazmus+ projekata u Beogradu i drugim gradovima Srbije, a tačne datume, gradove i registracione formulare možete pogledati na početnoj stranici sajta.

Osim toga, Fondacija pruža podršku za razvoj projektne ideje svima koji žele da učestvuju u Opštem pozivu za 2019. godinu. Zainteresovani mogu posetiti Informativni centar Fondacije Tempus na Terazijama 39 (I sprat), svakog radnog dana 10-18 časova bez predhodne najave ili kancelariju u ulici Ruže Jovanović 27a (ulaz iz Žabljačke), uz predhodno zakazivanje.