Национална конференција EPALE мреже у области образовања одраслих

Фондација Темпус у оквиру “Недеље образовања одраслих” организује прву националну EPALE конференцију под називом: „Развој вештина наставника и тренера у области образовања одраслих кроз сарадњу “, која ће се одржати 8. фебруара 2017. године од 10 до 17 часова, у хотелу Метропол у Београду.

Конференција је посвећена представљању платформе EPALE, једној од мрежа у оквиру Еразмус+ програма. EPALE омогућава да се сви који се баве, учествују или су заинтересовани за образовање одраслих у Европи виртуелно састану на једном месту и размене своја знања, искуства, питања и добре праксе. У духу сарадње и размене информација, конференција окупља стручњаке из Европе и Србије који ће представити своја знања на тему унапређења квалитета вештина у области образовања одраслих, као и приказ искустава у области образовања одраслих у другим државама.

Пријављивање је отворено до понедељка 6. фебруара у подне, а врши се путем регистрационог формулара који је доступан овде.

За учешће на конференцији могу се пријавити сви који су заинтересовани и/или се баве образовањем одраслих – наставници у школама које имају програме за образовање одраслих, наставници у програму функционалног описмењавања одраслих, представници Националне службе за запошљавање, представници невладиних организација активних у овој области, сви јавно признати организатори активности, итд.

Учешће на конференцији је бесплатно и обезбеђен је превод. Представницима организација у области образовања одраслих који долазе из других градова, биће рефундирани путни трошкови у износу цене повратне аутобуске карте.