Nacionalna konferencija EPALE mreže u oblasti obrazovanja odraslih

Fondacija Tempus u okviru “Nedelje obrazovanja odraslih” organizuje prvu nacionalnu EPALE konferenciju pod nazivom: „Razvoj veština nastavnika i trenera u oblasti obrazovanja odraslih kroz saradnju “, koja će se održati 8. februara 2017. godine od 10 do 17 časova, u hotelu Metropol u Beogradu.

Konferencija je posvećena predstavljanju platforme EPALE, jednoj od mreža u okviru Erazmus+ programa. EPALE omogućava da se svi koji se bave, učestvuju ili su zainteresovani za obrazovanje odraslih u Evropi virtuelno sastanu na jednom mestu i razmene svoja znanja, iskustva, pitanja i dobre prakse. U duhu saradnje i razmene informacija, konferencija okuplja stručnjake iz Evrope i Srbije koji će predstaviti svoja znanja na temu unapređenja kvaliteta veština u oblasti obrazovanja odraslih, kao i prikaz iskustava u oblasti obrazovanja odraslih u drugim državama.

Prijavljivanje je otvoreno do ponedeljka 6. februara u podne, a vrši se putem registracionog formulara koji je dostupan ovde.

Za učešće na konferenciji mogu se prijaviti svi koji su zainteresovani i/ili se bave obrazovanjem odraslih – nastavnici u školama koje imaju programe za obrazovanje odraslih, nastavnici u programu funkcionalnog opismenjavanja odraslih, predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje, predstavnici nevladinih organizacija aktivnih u ovoj oblasti, svi javno priznati organizatori aktivnosti, itd.

Učešće na konferenciji je besplatno i obezbeđen je prevod. Predstavnicima organizacija u oblasti obrazovanja odraslih koji dolaze iz drugih gradova, biće refundirani putni troškovi u iznosu cene povratne autobuske karte.