Националне ознаке квалитета и иницијатива „Move2Learn, Learn2Move“

Са задовољством вас позивамо да се пријавите за еТwinning националне ознаке квалитета 2016/2017. Ове године уз пријаву за националне ознаке квалитета учесници европских eTwinning пројеката могу да се пријаве и за иницијативу „Move2Learn, Learn2Move“.

За школску 2016/2017. годину, рок за подношење пријава за eTwinning националну ознаку квалитета је 30. јун 2017. године.

Ознака квалитета је признање учесницима eTwinning портала за изузетан ниво учествовања на eTwinning пројектима. Ознаке квалитета представљају јавно признање и подстицај како за школе тако и за ученике. Поред тога, ознака квалитета је један од предуслова за добијање европске ознаке квалитета и пријаве за иницијативу „Move2Learn, Learn2Move“.

Сваки учесник eTwinning портала може да се пријави за националну ознаку квалитета путем свог eTwinning live дела. Поље за пријаву за националну ознаку квалитета налази се на картици Пројекти, у колони „Ознаке“, поред сваког пројекта у коме наставник учествује. Број пројеката који један учесник портала може да пријави за националну ознаку квалитета није ограничен.
Пријаве за националну ознаку квалитета оцењује Национални тим за подршку (НСС) према унапред дефинисаним критеријумима. Детаљне информације о критеријумима за оцењивање можете пронаћи ОВДЕ.

Очекивано време објаве резултата за националне ознаке квалитета 2016/2017 је прва половина септембра.

Иницијатива „Move2Learn, Learn2Move“

Поводом 30-годишњице програма Еразмус, Европска комисија је покренула иницијативу „Move2Learn, Learn2Move“ за учеснике у европским eTwinning пројектима. Учесници ће имати прилику да се пријаве и освоје ваучере за путовање у друге земље које учествују у програму Еразмус+.
Циљ иницијативе је да млади људи искусе како је живети у Европи, као и позитиван утицај Европске уније на живот европских грађана и њихових блиских суседа. Програм је намењен ученицима који имају 16 и више година и наставницима који имају могућност да се пријаве за групно, одељенско, или појединачно путовање.

Пријава за иницијативу Move2Learn, Learn2Move се подноси преко пријавног обрасца који је део пријавног обрасца за националну ознаку квалитета. Пријава је отворена је од 20. марта 2017. до 30. јуна 2017.
Национални тимови за подршку предлажу пројекте на основу унапред дефинисаних критеријума, у складу са квотом додељеном од стране Европске Комисије. Предност ће имати одељења која нису никада путовала, као и пројекти који сагледавају димензију инклузије. Више информација о условима за пријаву и критеријумима за одабир можете видети ОВДЕ.