Пријава за још један тренинг за припрему пројеката мобилности за младе програма Еразмус+

Због великог интересовања, Фондација Темпус 20. јануара 2017. године, од 11 до 18 часова организује у Београду још један једнодневни тренинг на националном нивоу са циљем припреме организација и институција из Србије за писање и подношење КА1 пројеката мобилности у оквиру омладинске компоненте првог Националног позива Програма Еразмус+ ЕУ за 2017. годину. Тренинг је посвећен развоју предлога пројеката у оквиру Кључне активности 1 (КА1) Мобилност младих (Омладинске размене и Европски волонтерски сервис).

Тренинг ће имати исти садржај и покриваће исте теме као тренинзи који су реализовани током децембра у Нишу, Новом Саду и Београду.

Овај тренинг је намењен представницима организација цивилног друштва, институција, канцеларија за младе и другим актерима из целе Србије које планирају да конкуришу за пројекте мобилности у оквиру КА1 Мобилност младих у року 02. фебруар, 2017. године (до поднева).

Циљеви тренинга су:

  • унапредити знање учесника о могућностима Националног позива за предају пројеката у оквиру омладинске компоненте Програма Еразмус+ ЕУ за 2017. годину;
  • унапредити знање учесника о детаљима и процедурама за подношење пројеката у оквиру KA1 Мобилност младих (Омладинске размене и Европски волонтерски сервис);
  • упознати учеснике са специфичностима пројектне документације у оквиру KA1 Мобилност младих;
  • упознати учеснике са процедуром писања буџета у оквиру KA1 Мобилност младих.

Учесници тренинга требало би да буду особе које су у својим организацијама/КЗМ/институцијама одговорне за развој и писање пројеката. Учесници ће накнадно бити обавештени о месту одржавања тренинга. Напомињемо да се од свих учесника/ца очекује присуство током целог трајања тренинга.

Пријаву за тренинге можете извршити попуњавањем формулара, најкасније до понедељка, 16. јануара до 23.59.

Број учесника тренинга је ограничен. При избору учесника, водиће се рачуна о заступљености различитих типова организација, квалитету пријаве и регионалној покривености. Учесници сами сносе евентуалне путне трошкове до Београда и трошкове смештаја. Фондација Темпус обезбеђује радне материјале, освежење и храну током тренинга. Учешће је бесплатно.

Подсећамо да у оквиру Фондације Темпус функционише и инфо-центар, у оквиру кога је могуће добити информације о програму Еразмус+ и Националном позиву– путем имејла, телефоном или заказивањем састанка.