Најава могућности за младе у Еразмус+ програму током наредног конкурсног рока

Фондација Темпус ће током 2016. године по први пут, у ограниченом капацитету, расписати позив у оквиру Кључне активности 1 у Србији, у коме ће организације и институције из Србије моћи да поднесу своје пројекте директно Фондацији Темпус. Осим тога, актери у Србији ће по први пут моћи да учествују као апликанти унутар Кључне активности 1 Млади.

И поред нових могућности, организације и институције из Србије ће, као и до сада, моћи да учествују као партнери организацијама из програмских земаља у оквиру Кључне активности 1 (мобилност младих и мобилност омладинских радника) и као подносиоци пројектних пријава и партнери у Кључној активности 2 (подакција – Изградња капацитета у области рада са младима – Омладински прозор за Западни Балкан).

Акредитација за Европски волонтерски сервис ће за сада, као и претходних година, остати под окриљем SALTO ресурсног центра за Југоисточну Европу, који се налази у Љубљани. Свака организација и институција из Србије која жели да шаље младе из Србије, угости EVS волонтера/ку и да учествује на ЕВС пројектима, мора за то да буде акредитована тј. лиценцирана од стране SALTO SEE.