Недеља школа – вебинар „Aктивности и ресурси Фондације Темпус за подршку каријерном вођењу и саветовању у школама“

Фондација Темпус – Национални Euroguidance и Europass центри 4. септембра 2019. године у 12:30 часова организују вебинар „Aктивности и ресурси Фондације Темпус за подршку каријерном вођењу и саветовању у школама“.

Током вебинара, учесници ће имати прилику да се информишу о планираним активностима и доступним ресурсима Euroguidance и Europass центара који имају за циљ да омогуће и допринесу стручном усавршавању наставника, стручних сарадника и других запослених у основним и средњим школама у области каријерног вођења и саветовања. Учесници ће имати прилику да сазнају детаљније о различитим догађајима које се планирају, попут националних конференција, као и преглед новог допуњеног издања приручника за спровођење активности каријерног вођења и саветовања.

Представиће се и актулене акредитоване обуке, које реализовају непосредно и онлајн, са циљем да обуче наставнике и стручне сараднике за ефикасније коришћење различитих метода, техника и алата у спровођењу наставних и ваннаставних активности каријерног вођења и саветовања. Истовремено, учесници ће имати прилику и да се упознају са одређеним и планираним активностима каријерног вођења и саветовања које су доступне ученицима као додатна подршка у процесу доношења одлуке о даљем наставку школовања.

Вебинар је интерактивног типа и након уводне презентације учесници ће моћи да поставе питања и дискутују о теми.

Учешће на вебинару је бесплатно, а пријава је отворена путем регистрационог формулара до 3. септембра 2019. у 16 часова. С обзиром да је вебинар обука или презентација која се спроводи уживо преко интернета, учесницима је потребан само рачунар са стабилном интернет везом, а вебинар могу пратити без обзира на место где се налазе.