Nedelja škola – vebinar „Aktivnosti i resursi Fondacije Tempus za podršku karijernom vođenju i savetovanju u školama“

Fondacija Tempus – Nacionalni Euroguidance i Europass centri 4. septembra 2019. godine u 12:30 časova organizuju vebinar „Aktivnosti i resursi Fondacije Tempus za podršku karijernom vođenju i savetovanju u školama“.

Tokom vebinara, učesnici će imati priliku da se informišu o planiranim aktivnostima i dostupnim resursima Euroguidance i Europass centara koji imaju za cilj da omoguće i doprinesu stručnom usavršavanju nastavnika, stručnih saradnika i drugih zaposlenih u osnovnim i srednjim školama u oblasti karijernog vođenja i savetovanja. Učesnici će imati priliku da saznaju detaljnije o različitim događajima koje se planiraju, poput nacionalnih konferencija, kao i pregled novog dopunjenog izdanja priručnika za sprovođenje aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja.

Predstaviće se i aktulene akreditovane obuke, koje realizovaju neposredno i onlajn, sa ciljem da obuče nastavnike i stručne saradnike za efikasnije korišćenje različitih metoda, tehnika i alata u sprovođenju nastavnih i vannastavnih aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja. Istovremeno, učesnici će imati priliku i da se upoznaju sa određenim i planiranim aktivnostima karijernog vođenja i savetovanja koje su dostupne učenicima kao dodatna podrška u procesu donošenja odluke o daljem nastavku školovanja.

Vebinar je interaktivnog tipa i nakon uvodne prezentacije učesnici će moći da postave pitanja i diskutuju o temi.

Učešće na vebinaru je besplatno, a prijava je otvorena putem registracionog formulara do 3. septembra 2019. u 16 časova. S obzirom da je vebinar obuka ili prezentacija koja se sprovodi uživo preko interneta, učesnicima je potreban samo računar sa stabilnom internet vezom, a vebinar mogu pratiti bez obzira na mesto gde se nalaze.