Непрофитни европски спортски догађаји

У оквиру пројеката Непрофитних европских спортских догађаја, подршку могу добити спортски догађаји европског опсега организовани у некој од Еразмус+ програмских земаља или више симултано организованих спортских догађаја у различитим програмским земљама, који укључују учеснике из најмање 10 програмских земаља. Очекивани резултати ових догађаја су повећана свест о улози спорта у промоцији социјалне укључености, једнаких могућности и физичких активности које побољшавају здравље, као и повећање партиципације у спорту, физичким активностима и волонтерским спортским активностима. У оквиру ове врсте пројеката подржавају се догађаји који се реализују у оквиру Европске недеље спорта, иницијативе Европске комисије која се од 2017. године спроводи током последње недеље септембра.

 

Трајање пројекта до 12 месеци
Почетак спровођења пројекта од 1. новембра 2019. године
Максимални буџет пројекта 300.000 евра (за догађаје у оквиру Европске недеље спорта)

500.000 евра (за догађаје невезане за Европску недељу спорта)

Рок за подношење пријава пројеката 21. април 2020. у 17 часова по средњоевропском времену

Детаљније информације о активностима које могу добити финансијску подршку у оквиру спортске компоненте Еразмус+ програма, условима и начину пријаве пројеката доступне су у Еразмус+ Програмском водичу за 2020. годину (одељак: Спорт), као и на страници Извршне агенције Европске комисије за образовање, медије и културу (ЕАЦЕА).

Сва питања у вези са пријавом пројеката могу се добити упитом на мејл Извршној агенцији: EACEA-SPORT@ec.europa.eu или Инфо центру Фондације Темпус у Београду  (Теразије 39, I спрат – посете није потребно заказивати), телефоном 011-3342-430 (опција 1) или е-поштом: info@tempus.ac.rs.

Последње модификовано: July 29, 2020