Neprofitni evropski sportski događaji

U okviru projekata Neprofitnih evropskih sportskih događaja, podršku mogu dobiti sportski događaji evropskog opsega organizovani u nekoj od Erazmus+ programskih zemalja ili više simultano organizovanih sportskih događaja u različitim programskim zemljama, koji uključuju učesnike iz najmanje 10 programskih zemalja. Očekivani rezultati ovih događaja su povećana svest o ulozi sporta u promociji socijalne uključenosti, jednakih mogućnosti i fizičkih aktivnosti koje poboljšavaju zdravlje, kao i povećanje participacije u sportu, fizičkim aktivnostima i volonterskim sportskim aktivnostima. U okviru ove vrste projekata podržavaju se događaji koji se realizuju u okviru Evropske nedelje sporta, inicijative Evropske komisije koja se od 2017. godine sprovodi tokom poslednje nedelje septembra.

 

Trajanje projekta do 12 meseci
Početak sprovođenja projekta od 1. novembra 2019. godine
Maksimalni budžet projekta 300.000 evra (za događaje u okviru Evropske nedelje sporta)

500.000 evra (za događaje nevezane za Evropsku nedelju sporta)

Rok za podnošenje prijava projekata 21. april 2020. u 17 časova po srednjoevropskom vremenu

Detaljnije informacije o aktivnostima koje mogu dobiti finansijsku podršku u okviru sportske komponente Erazmus+ programa, uslovima i načinu prijave projekata dostupne su u Erazmus+ Programskom vodiču za 2020. godinu (odeljak: Sport), kao i na stranici Izvršne agencije Evropske komisije za obrazovanje, medije i kulturu (EACEA).

Sva pitanja u vezi sa prijavom projekata mogu se dobiti upitom na mejl Izvršnoj agenciji: EACEA-SPORT@ec.europa.eu ili Info centru Fondacije Tempus u Beogradu  (Terazije 39, I sprat – posete nije potrebno zakazivati), telefonom 011-3342-430 (opcija 1) ili e-poštom: info@tempus.ac.rs.

Poslednje modifikovano: July 29, 2020