Nova brošura posvećena stipendijama – Stipendije 2016

Za sve zainteresovane za mogućnosti stipendiranja kroz programe Erazmus+Erazmus Mundus i CEEPUS, Fondacija Tempus je pripremila novu brošuru pod nazivom Stipendije 2016. Ova publikacija sadrži najvažnije informacije o pomenutim programima i objedinjuje mogućnosti dostupne pojedincima, kako studentima, tako i nastavnom i administrativnom osoblju zaposlenom na visokoškolskim institucijama u Srbiji.

Ukoliko ste student, u ovoj brošuri možete saznati kako ići na razmenu na bilo kom nivou studija (od osnovnih do postdoktorskih), kao i koji su to dostupni celokupni master ili doktroski programi za koje su obezbeđene pune stipendije: plaćena školarina, pokriveni troškovi puta i zdravstvenog osiguranja i obezbeđen mesečni iznos za troškove života. Za nastavno i administrativno osoblje visokoškolskih institucija ovi programi predstavljaju podršku za realizaciju mobilnosti koja za svrhu ima učestvovanje u nastavi, izvođenje predavačkih aktivnosti ili profesionalno usavršavanje.

Brosura_2016

Brošura objedinjuje sve najznačajnije informacije – u njoj možete saznati koji su sve programi i mogućnosti na raspolaganju, šta podrazumevaju stipendije i koliko iznose, koji su uslovi za prijavu i konkursni rokovi, koja je dokumentacija najčešće potrebna, kao i način prijave. Uz to, Stipendije 2016 predstavljaju i vrstu vodiča: za svaku od raspoloživih opcija sačinjena je lista koraka potrebnih za informisanje i prijavljivanje na željeni program.

Publikacija objedinjuje i druge korisne informacije kao što su iskustva alumnista Erazmus Mundus programa koji su koristili ove stipendije, zatim dodatne mogućnosti za mlade u okviru Erazmus+ programa, a upućuje i na druge resurse koji mogu biti od značaja za studiranje ili usavršavanje u inostranstvu.

Ovu brošuru možete besplatno preuzeti sa našeg sajta, ili dobiti primerak u našim prostorijama, kao i na događajima koje organizujemo, a koji su posvećeni informisanju pojedinaca o dostupnim mogućnostima stipendiranja.