Нове активности међународне сарадње (TCA) за младе

Активности међународне размене (Transnational Cooperation Activities – TCA) су намењене појединцима запосленим и активним у сектору формалног образовања и омладинском сектору.

Тренутно је за учеснике из Србије отворено неколико догађаја на које се заинтересовани могу пријавити. У случају промена у начину и датуму реализације догађаја због  мера у вези са пандемијом корона вируса, изабрани учесници ће бити благовремено обавештени од стране организатора.

 

VulnerABILITY : Transforming Weaknesses into Strengths for Social Inclusion

Овај догађај је за сада отказан у наведеном термину од стране организатора.

Овај TCA посвећен је теми инклузије припадника осетљивих група у контексту омладинског рада и биће одржан у Бриселу од 19. до 24. октобра ове године. Током тренинга, учесници ће имати прилику да размотре начине на које припадници осетљивих група могу бити активно укључени, препознати и ангажовани у активностима омладинског рада као и локалној заједници. Тренинг ће такође бити посвећен теми развоја компетенција и резилијентности ових особа кроз активности неформалног учења и сарадње.

Заинтересовани се могу пријавити за учешће попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 4. септембра.

Conference: “On track 4 – Different youth work approaches for different NEET situations”

Главна тема ове тродневне међусекторске TCA конференције, који се одржава у Истанбулу од 8. до 12. децембра ове године, јесте подршка младим особама из NEET категорије тј. младих који нису запослени и не налазе се у неком од програма обуке или образовања. Конференција ће окупити представнике омладинског рада и других сектора који се баве младима (формалног образовања, запошљавања, социјалног и пословног сектора…).

Овај догађај је пребачен у онлајн формат од стране организатора.

Омладински радници ће кроз учешће на овој конференцији моћи да се упознају са изазовима са којима се ова група младих суочава и начинима на које локална заједница, кроз међусекторску сарадњу, може допринети њиховом решавању. Конференција ће такође бити посвећен идејама и иницијативама за оснаживање и активно укључивање NEET младих на тржишту рада.

Уколико сте заинтересовани, за учешће се можете пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 6. септембра.

Special Puzzle

Циљ TCA семинара за успостављење партнерстава под називом “Special Puzzle” јесте отварање прилика за активну сарадњу између организација које раде са младима са хендикепом. Семинар се одржава у Виљнусу од 23. до 27. децембра ове године и том приликом разне омладинске организације ће моћи да се међусобно представе, упознају и отворе прилике за активну сарадњу у будућем раду са младима са хендикепом.

Уколико сте заинтересовани, за учешће се можете пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 17. септембра.

Овај догађај је од стране организатора померен за пролеће 2021. године, а више информација о новим датумима и позивима за пријаву биће доступно касније.

MOOC about Erasmus+ funding opportunities for youth

Велики отворени онлајн курс – “Erasmus+ funding opportunities for youth” представља одличну прилику за упознавање са разноврсним могућностима у оквиру Ерасмус+ програма. Курс се одржава од 1. септембра до 31. децембра 2020. године и састојаће се из низа видео материјала, интервјуа, примера добре праксе и осталих онлајн ресурса који ће бити доступни на онлајн платформи за учење. Током три месеца,  учесници ће моћи да науче нешто више о самом Ерасмус+ програму, писању пројеката, примерима добре праксе и актуелним могућностима за сарадњу и унапређивање активности и услуга у сектору омладинског рада.

Учешће на овом курсу је бесплатно, а курсу можете приступити путем кратке регистрације најкасније до 29. августа.