Нове публикације САЛТО РЦ за југоисточну Европу

 

САЛТО Ресурсни центар за југоисточну Европу објавио је више кратких публикација, које организацијама и институцијама са Балкана дају информације о могућностима Еразмус+ програма. Публикације су писали практичари/ке у домену омладинског рада, неформалног образовања и мобилности младих са Балкана и из ЕУ.

У наставку можете пронаћи и преузети публикације.

Шлаг на торти – Савети за квалитетно планирање омладинских разменаКако омладинска размена развијена у оквиру Ерасмус+: Млади у акцији

Mоже да се користи као комплементарни елемент омладинског рада? Ова публикација истражује све фазе омладинских размена: припрему, планирање, имплементацију, процену успешности и промоцију резултата. Такође, она пружа увид у оно што млади људи могу да науче у свакој фази и како омладински радник/ца може подстаћи процес учења код младих.

Школице за квалитет у ЕВС – Приручник за ЕВС промотере

Практични приручник за повец́ање квалитета у ЕВС пројектима. Ново издање је објављено 2016. године.

Улазак у ЕВС – Како се акредитовати за Европски волонтерски сервис

Ако се твоја организација или институција налази на Балкану и жели да се акредитује за слање или примање волонтера у оквиру Европског волонтерског сервиса током 2016., онда је ово обавезна литература за тебе! Овај водич садржи доста информација и савета о садржају и процесу акредитације.

Publi_SALTO_mala Промотивна брошура Сарадња са Западним Балканом у Еразмус+:Млади у акцији 

Промотивна брошура пружа основне информације и оквир о могућностима за сарадњу у оквиру Еразмус+: Млади у Акцији у региону Западног Балкана.

 

САЛТО ресурсни центри имају задатак да унапреде квалитет пројеката реализованих под окриљем Програма Еразмус+, у области рада са младима, и то кроз обезбеђивање ресурса, информација и тренинга, те подстицање препознавања неформалног образовања и информалног учења. САЛТО Ресурсни центар за Југоисточну Европу је један од САЛТО ресурсних центара, који је задужен за земље Западног Балкана – којима припада и Србија.

Logo projekta sa EVS20RS 800pix