Нове радионице посвећене развоју предлога пројеката изградње капацитета у високом образовању

Фондација Темпус – Еразмус+ канцеларија у Србији, организује још две радионице посвећене развоју предлога пројеката за изградњу капацитета у високом образовању (некадашњи Темпус пројекти) у оквиру програма Еразмус+.

Овога пута фокус радионица су припрема радног плана, детаљног описа и буџета пројекта. Радионице су намењене представницима високошколских институција које планирају да конкуришу за пројекте изградње капацитета у високом образовању, или да у њима учествују као партнери.

 

Радионице ће бити одржане:

• 12. јануара 2016. године у периоду од 10.00 до 17.00.

• 13. јануара 2016. године у периоду од 10.00 до 17.00.

 Планирано је да обе радионице имају исти садржај и покрију исте теме. Учесници ће накнадно бити обавештени о месту одржавања радионица.

 

Циљеви радионица су:

  1. Објаснити неопходност повезивања наративних делова пројектне пријаве у конзистентну целину;
  2. Указати на захтеве везане за појединачне наративне делове пријаве;
  3. Помоћи учесницима да разумеју попуњавање додатног дела пријаве који се односи на мобилност;
  4. Пружити основне смернице у вези са припремом буџета пројеката изградње капацитета у високом образовању.

 

Пријаву за радионице можете извршити попуњавањем регистрационог формулара на следећем линку: https://erasmusplus.rs/prijavaeplusradionice најкасније до петка, 25. децембра до 17:00.

Регистровани ће до 29.12.2015. бити обавештени о статусу своје пријаве за учешће на радионици. Број учесника једне радионице је ограничен на 30.

Основни предуслов за учешће на радионици је слање матрице логичког оквира пројекта (LFM) на којем радите (прихватамо и радну, недовршену верзију) у pdf или docx формату. Потребно је користити форму логичке матрице за пројекте изградње капацитета у високом образовању које се налази унутра формулара детаљног описа пројекта на овом линку, у делу анекси:

http://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/funding/capacity-building-in-field-higher-education-eaca042015_en

Код одабира учесника, водиће се рачуна и о заступљености различитих типова институција/организација и уједначеном броју особа из исте институције.

 Учешће на радионицама је бесплатно. Учесници сами сносе евентуалне путне и трошкове смештаја. Фондација Темпус – Еразмус+ канцеларија у Србији обезбеђује радне материјале и освежење током радионица.