Nove radionice posvećene razvoju predloga projekata izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju

Fondacija Tempus – Erazmus+ kancelarija u Srbiji, organizuje još dve radionice posvećene razvoju predloga projekata za izgradnju kapaciteta u visokom obrazovanju (nekadašnji Tempus projekti) u okviru programa Erazmus+.

Ovoga puta fokus radionica su priprema radnog plana, detaljnog opisa i budžeta projekta. Radionice su namenjene predstavnicima visokoškolskih institucija koje planiraju da konkurišu za projekte izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju, ili da u njima učestvuju kao partneri.

 

Radionice će biti održane:

• 12. januara 2016. godine u periodu od 10.00 do 17.00.

• 13. januara 2016. godine u periodu od 10.00 do 17.00.

 Planirano je da obe radionice imaju isti sadržaj i pokriju iste teme. Učesnici će naknadno biti obavešteni o mestu održavanja radionica.

 

Ciljevi radionica su:

  1. Objasniti neophodnost povezivanja narativnih delova projektne prijave u konzistentnu celinu;
  2. Ukazati na zahteve vezane za pojedinačne narativne delove prijave;
  3. Pomoći učesnicima da razumeju popunjavanje dodatnog dela prijave koji se odnosi na mobilnost;
  4. Pružiti osnovne smernice u vezi sa pripremom budžeta projekata izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju.

 

Prijavu za radionice možete izvršiti popunjavanjem registracionog formulara na sledećem linku: https://erasmusplus.rs/prijavaeplusradionice najkasnije do petka, 25. decembra do 17:00.

Registrovani će do 29.12.2015. biti obavešteni o statusu svoje prijave za učešće na radionici. Broj učesnika jedne radionice je ograničen na 30.

Osnovni preduslov za učešće na radionici je slanje matrice logičkog okvira projekta (LFM) na kojem radite (prihvatamo i radnu, nedovršenu verziju) u pdf ili docx formatu. Potrebno je koristiti formu logičke matrice za projekte izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju koje se nalazi unutra formulara detaljnog opisa projekta na ovom linku, u delu aneksi:

http://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/funding/capacity-building-in-field-higher-education-eaca042015_en

Kod odabira učesnika, vodiće se računa i o zastupljenosti različitih tipova institucija/organizacija i ujednačenom broju osoba iz iste institucije.

 Učešće na radionicama je besplatno. Učesnici sami snose eventualne putne i troškove smeštaja. Fondacija Tempus – Erazmus+ kancelarija u Srbiji obezbeđuje radne materijale i osveženje tokom radionica.