Нови циклус семинара за наставнике средњих школа ,,Каријерно вођење и саветовање у средњој школиˮ

Национални центар Euroguidance – Европске мреже за подршку каријерном вођењу и саветовању овог пролећа покреће нови циклус семинара за наставнике средњих школа ,,Каријерно вођење и саветовање у средњој школиˮ.

Први семинар у оквиру циклуса одржан је у Дому омладине Београда, 31. марта 2015. године и организован је у сарадњи са ЕУ инфо центром. На семинару је учествовало око 30 наставника из 18 различитих средњих школа и 12 градова.

Планирано је да се током априла и маја организује још најмање два семинара у различитим градовима, а у зависности од интересовања наставника. Наставници који нису били у могућности да учествују на семинару у Београду, а желели би да учествују на неком од наредних семинара, моле се да попуне формулар на адреси https://erasmusplus.rs/ciklus-euroguidance-seminara. При попуњавању формулара може се назначити град у којем би будићим учесницима највише одговарало да се семинар одржи. На основу интересовања наставника из различитих градова, биће формиране групе и одабрано место одржавања наредних семинара, о чему ће сви заинтересовани благовремено бити обавештени.

На семинарима ће бити представљен приручник намењен наставницима средњих школа који садржи примере активности КВиС које се реализују у средњима школама. Семинар ће водити аутори приручника, који су и сами наставници у средњим школама, а поред представљања активности из приручника, семинар ће укључивати низ интерактивних активности, радионичарски део, симулације и практичне вежбе осмишљавања активности КВиС за ученике средњих школа.

 Учешће на семинару је бесплатно, а сви учесници ће добити бесплатан примерак приручника ,,Каријерно вођење и саветовањеˮ који је објављен 2014. године и потврду о учешћу на семинару.

Програм семинара:
9.30-10.00    Регистрација учесника
10.00-10.45   Увод: представљање приручника, каријерно вођење у средњој школи, ресурси КВиС на европском нивоу
10.45 -11.00   Кафе пауза
11.00-13.00    Активности каријерног вођења у средњој школи
13.00 -14.00   Ручак
14.00-15.00    Вежба: осмишљавање активности каријерног вођења
15.00-16.00    Презентација рада у групама, дискусија
16.00-16.30    Дискусија, евалуација семинара и подела сертификата