Обавештење о процесу селекције Еразмус+ пројектних пријава

Фондација Темпус обавештава све кориснике који су пријавили предлоге пројеката у оквиру програма Еразмус+ у конкурсном року за 2019. годину да је процес селекције пристиглих пројектних пријава скоро завршен.

Процес одобравања пројеката који ће бити финансирани подразумева поступање по унапред утврђеним правилима и процедурама Европске уније, која се односе како на подносиоце пројеката, тако и на Фондацију Темпус и Европску комисију. Тек када сви актери у процесу испуне утврђене кораке и процедуре, објављују се резултати конкурса.

У тренутној фази, одређене процедуре зависе од Европске комисије и након њиховог испуњења биће могуће објављивање резултата конкурса. Када то буде могуће, све подносиоце пријава ћемо обавестити мејлом о резултатима, а након тога ћемо објавити резултате и на сајту. Очекујемо да сви подносиоци пријава за КА1 пројекте, за први конкурсни рок, добију обавештење мејлом у другој половини јуна, а најкасније почетком јула. Тачни термини зависе од информација које очекујемо од Европске комисије.

Имајући у виду да пројекти КА105 Мобилност младих први започињу са активностима, подносиоци тих пријава ће бити први обавештени и ти пројекти ће имати приоритет при уговарању. Када се објаве сви резултати за КА1 пројекте, на ред долазе КА2 пројекти за које очекујемо да резултате објавимо током августа, а најкасније почетком септембра.

Позивамо све заинтересоване да редовно прате сајт www.erasmusplus.rs, на коме ће благовремено бити објављени сви резултати у оквиру овог конкурсног рока.